California: zeci de comunităţi mai au apă pentru maxim 60 de zile

Lacul Oroville, la 20 iulie 2011 şi 19 august 2014. Lacul a pierdut 68% din suprafaţă datorită secetei care ameninţă California.
Lacul Oroville, la 20 iulie 2011 şi 19 august 2014. Lacul a pierdut 68% din suprafaţă datorită secetei care ameninţă California. (Justin Sullivan/Getty Images)

Potrivit oficialilor, zeci de comunităţi din California Centrală şi de Nord vor rămâne fără apă în maxim 60 de zile.

Impactul secetelor care au lovit statul american au atins o etapă critică în regiunile Colusa şi El Dorado.

În parcul Big Bend din apropiere de Oroville, în apropiere de nordul oraşului Sacramento din regiunea Butte, CBS raportează că nivelurile apei a scăzut până în punctul în care comunitatea închide rezerva de apă între orele 22:00 şi 5:00.

În prezent, sursa de apă a întregii comunităţi Big Bend este asigurată de o singură fântână. Chiar dacă există şi alte fântâni în parcul pentru rulote, acestea sunt goale. Rezidenţii din Big Bend Michelle Payne susţin că situaţia devine dificilă atunci când trebuie să te duci la baie în timpul nopţii. ”Se pare că nu mai tragem apa”, a declarat aceasta.

În mod notabil, cu 30 de zile în urmă statul a listat opt comunităţi care vor rămâne fără apă în 60 de zile, iar acum numărul lor se ridică la 12. Big Bend a făcut recent o listă pe o durată de 60 de zile şi acum le-au spus că statul va săpa o nouă fântână. Până acum, totuşi, aceştia nu au precizat data la care vor începe săpăturile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe