California lovită de incendii şi caniculă record de peste 40 de grade

Incendii în California, arhivă din mai 2014
Incendii în California, arhivă din mai 2014 (David Mcnew/Getty Images)

Incendiile au distrus până acum mii de hectare de păduri şi terenuri şi doar 5 la sută au fost stinse. Caniulă record în California de sud: peste 40 de grade.

De duminică, 14 septembrie, mai multe incendii au distrus mii de hectare de teren în California, forţând sute de oameni să îşi părăsească locuinţele. Incendiile mai mari, dintre care unele sunt încă în curs de desfăşurare, sunt cel puţin 11: unul dintre ele s-a extins în jurul la Bass Lake, în California centrală, un oraş-staţiune în apropierea unui lac din Parcul Naţional Yosemite, unde focul a distrus 21 de structuri turistice şi a forţat evacuarea a 1.000 de persoane din 400 de case.

De când au izbucnit incendiile au fost distruse mai mult de 3.000 de hectare de teren şi în această dimineaţă, 16 septembrie, focul a ajuns la El Dorado Naţional Forest, la 100 km de Sacramento: potrivit autorităţilor doar 5 la sută din incendii au fost stinse până acum.

Caniculă extraordinară în California de sud. În ciuda faptului că este luna septembrie, mercurul termometrului a ajuns la mai mult de 40 de grade, o temperatură neobişnuită pentru această perioadă a anului şi care a determinat autorităţile să lanseze maximă alertă.Cele mai afectate de acest val de căldură sunt oraşele din regiunea de Los Angeles, cum ar fi Woodland Hills, Burbank şi El Cajon, unde se aşteaptă ca astăzi temperaturile să atingă 43 de grade.

Peste toate aceste fenomene extreme, California este lovită şi de o secetă cruntă. Principalul lac ce asigură o mare parte din necesarul de apă al regiunii a pierdut 66% din suprafaţă, datorită secetei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe