California: Fost soldat american ucide 3 persoane într-un centru pentru veterani. Apoi se sinucide

Forţe de ordine adunate în apropiere de un centru de veterani din Yountville, Caifornia, 9 martie 2018.
Forţe de ordine adunate în apropiere de un centru de veterani din Yountville, Caifornia, 9 martie 2018. (Captură Foto)

Un fost soldat american a luat ostatici şi a deschis focul într-un centru pentru de veterani unde fusese tratat pentru tulburare de stres post-traumatic. După o zi, poliţia i-a găsit morţi atât pe pe fostul soldat, cât şi pe trei ostatici.

O situaţie tensionată la un centru de veterani pe durata întregii zile, s-a sfârşit vineri printr-o tragedie, după ce fostul soldat american Albert Wong a ucis trei persoane, dintre care un psiholog, înainte să se sinucidă.

Ruda uneia dintre victime a declarat ulterior că atacatorul, în vârstă de 36 de ani, a fost pacient al centrului de terapie, cunoscut sub numele de The Pathway House, dar fusese dat afară din program.

Complexul din Yountville, la nord de San Francisco, este specializat în îngrijirea veteranilor militari americani în vârstă şi cu handicap, acesta fiind cel mai mare centru de acest gen din SUA.

Situaţia tensionată a durat o zi

Vineri dimineaţă, au fost auzite focuri de armă în jurul orei locale 10:30 a.m. (1830 UTC), când Wong a sosit în complexul pentru veterani şi a avut loc un schimb de focuri cu un adjunct de şerif.

Potrivt declaraţiei poliţiei, Wong a intrat cu forţa în centru şi s-a făcut nevăzut într-o mulţime de oameni care s-a adunat la o petrecere de rămas bun organizată pentru doi angajaţi. În ciuda eforturilor repetate ale autorităţilor de a lua contact cu fostul soldat pe perioada întregii zile, acestea nu s-au soldat cu succes.

Serviciile de urgenţă au evacuat complexul, care găzduieşte 1.000 de persoane, şi a închis drumurile din apropiere pe toată perioada incidentului.

Poliţia a declarat că ulterior a descoperit cadavrele lui Wong şi alte celor 3 victime, în jurul orei locale 6 p.m.

Victimele au fost identificate ca fiind directorul executiv Christine Loeber, directorul clinicii Jennifer Golick şi un psiholog al complexului, Jennifer Gonzalez.

Incidentul are loc la mai puţin de o lună după ce un fost student înarmat cu o puşcă de asalt a ucis 17 persoane la liceul la care a urmat cursurile în Florida.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe