Calificare de senzaţie pentru Patricia Ţig în semifinalele turneului de la Baku (WTA)

(MARK RALSTON / AFP / Getty Images)

Tenismana română Patricia Maria Ţig s-a calificat fără probleme, vineri, în semifinalele turneului WTA de la Baku (Azerbaidjan), dotat cu premii totale de 226.750 dolari, după ce a dispus în două seturi 6-3, 6-2 de jucătoarea croată Donna Vekic într-o oră şi 16 minute de joc.

Ţig în vârstă de 21 ani, ocupanta nr. 154 în ierarhia WTA, a reuşit cea mai bună performanţă din cariera să, şi şi-a asigurat un cec de 11.500 de dolari şi 110 puncte WTA, care o duc mai aproape de top 100.

Donna Vekic (19 ani), care în urmă cu doi ani ajungea pe locul 62, la doar 17 ani, ocupă în prezent poziţia 140 în ierarhia mondială.

Românca a jucat în premieră pe tabloul principal de simplu al unui turneu WTA luna aceasta, la BRD Bucharest Open, unde s-a oprit în optimi.

În penultimul act, Ţig o va înfrunta pe câştigătoarea sfertului dintre rusoaica Anastasia Pavliucenkova, principala favorită, şi Kirsten Flipkens (Belgia).

În cealaltă semifinală se vor întâlni rusoaica Gasparian şi Karin Knapp (Italia). Margarita Gasparian a trecut de compatrioata sa Evghenia Rodina, cu 6-3, 6-2, în timp ce Knapp, a doua favorită, a învins-o pe rusoaica Alexandra Panova, cu 6-2, 7-6 (4).