Calea către societăţi paralele prin izolare: clanurile arabe nu recunosc dreptul german

Începând cu anii '80 în Germania s-au format societăţi paralele, care funcţionează după legi si principii diferite de cele ale statului german - formate în mare parte din musulmani rebeli complet neintegraţi. Noul val de refugiaţi acutizează situaţia unei Europe care începe să nu mai semene deloc cu vechiul continent.
POLIZEI 1
POLIZEI 1 (Foto: Adam Berry/Getty Images (Epoch Times Germania)

Datorită măsurilor ineficiente de integrare, începând cu anii '80 în Germania s-au format societăţi paralele - clanuri arabe care nu recunosc sistemul legislativ german şi care funcţionează după sisteme bizare de legi medievale. În cadrul acestora autoritatea domneşte pe baze familiale.

Câte clanuri musulmane există în Berlin, nu se ştie cu exactitate, susţine Dirk Jacob, director pe probleme de criminalistică la LKA Berlin, într-un interviu acordat publicaţiei "Deutsche Wirtschafts Nachrichten". Conform estimărilor experţilor în probleme de emigrare, acestea ar fi între 12 – 30.

Din Liban în Germania

Membrii clanurilor sunt în mare parte kurzi, care trăiau iniţial în sudul Turciei. Din cauza expulzărilor făcute de regimul turc, aceştia au trebuit să emigreze în urmă cu mulţi ani în Liban, ajungând ulterior în Germania.

Mulţi dintre emigranţii de origine arabă, care trăiesc astăzi în Berlin, au părinţi şi bunici care au ajuns la Berlin odată cu marele val de refugiaţi din anii '80. În mare parte - dar nu în exclusivitate – este vorba de kurzi Mhallami, vorbitori de limba arabă, care au fost colonizaţi iniţial în sudul Turciei, dar care s-au stabilit în Liban deja din anii '20 din cauza expulzărilor anterioare”, explică criminalistul publicaţiei DWN.

Poliţia urmăreşte în mod individual infractorii din cadrul familiilor

Printre infracţiunile săvârşite de membrii clanurilor este vorba în principal de cele legate de droguri şi proprietate - spargeri de bănci, dinamitarea spaţiilor de trezorerie, explică criminalistul publicaţiei DWN.

Investigaţiile în interiorul grupărilor de origine arabă reprezintă deseori o mare provocare pentru poliţie, continuă funcţionarul. Solidaritatea dintre criminalii din cadrul unei familii este puternică. Astfel, investigaţiile prin metode obişnuite sunt deseori lipsite de succes. Familiile ar reprezenta un spaţiu de protecţie pentru infractori.

Membrii clanului au deseori porniri agresive şi ameninţătoare. De aceea furturile din magazine deseori nici nu sunt raportate în mod uzual. În plus, bărbaţii tineri din diferite familii îşi permit raliuri ilegale cu maşini scumpe.

Structuri paralele prin izolare

Aceste incidente sunt efectul extrem al problemelor legate de integrare, continuă funcţionarul pe probleme de criminalitate. ”Se formează societăţi paralele, în care normele sunt respectate doar de formă. Nu vorbim despre o problemă religioasă. Deoarece nimic din toate acestea nu are prea mare legătură cu Islamul. Este vorba mai mult de reguli vechi de secole, care provin din structuri străvechi”.

În Germania anilor '80 pentru copiii migranţilor nu exista obligativitatea de a urma cursuri şcolare, iar adulţii nu aveau dreptul de a lucra. ”La vremea respectivă se luase în calcul o întoarcere rapidă a acestora, lucru care nu s-a întâmplat.”