Călătorie virtuală pe Lună în rezoluţie 4K (video)

Lunar Reconnaissance Orbiter
Lunar Reconnaissance Orbiter (NASA)

Datele furnizate de nava spaţială Lunar Reconnaissance Orbiter de la NASA au permis producerea unui clip video care permite un tur virtual pe Lună la o rezoluţie 4K.

Pe măsură ce vizualizarea se deplasează în jurul zonelor apropiate, zonelor îndepărtate, la Polul Nord şi Sud, ies în evidenţă caracteristici, locuri şi informaţii interesante adunate pe suprafaţa lunară.

Clipul video a fost produs de Goddard Space Flight Center al NASA.

Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) este o sondă spaţiala americană destinată explorării Lunii, care a fost lansată în iunie 2009. După ce şi-a încheiat cu succes misiunea principală în primul său an de serviciu, nava continuă să fie operaţională şi la sfârşitul anului 2017. Este situată pe o orbită lunară înaltă, de unde continuă să trimită imagini pe Pământ.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Știință