Cadourile de protocol primite de Băsescu au fost lăsate în patrimoniu

Traian Băsescu
Traian Băsescu (LIONEL BONAVENTURE / AFP / Getty Images)

Fostul preşedinte al ţării, Traian Băsescu, a primit în 2014 "cadouri de protocol" în valoare de 1.895 de euro însă nu a păstrat niciunul dintre acestea.

Potrivit B1 TV, Băsescu a primit în ultimul an petrecut la Cotroceni 33 de cadouri în valoare totală de 1.895 de euro (8.395 de lei), cel mai scump fiind o iconiţă din argint, poleită parţial cu foiţă din aur şi împodobită cu pietre semipreţioase în valoare de 700 de euro.

Pe lista bunurilor primite cu titlu gratuit de şeful statului, cu prilejul unor activităţi de protocol, mai apar un tablou cu ramă argintie, reprezentând o pictură a "Stemei României", în valoare de 120 de euro, cu ocazia unei vizite efectuate în Turcia, precum şi un tablou pe pânză cartonată, reprezentând o moschee şi o biserică, în valoare de 100 de euro, din partea preşedintelui Palestinei.

Tot 100 de euro valorează un tablou reprezentând o frunză pictată în ramă. Restul bunurilor primite de Băsescu în calitate de şef de stat au o valoare mai mică de 100 de euro fiecare.

Pe lista cadourilor primite de Băsescu în acest an se află mai multe tablouri, plachete şi gravuri, obiecte decorative şi chiar şi un costum tradiţional specific tradiţiei rome, format din 4 fuste şi o eşarfă (evaluat la 50 de euro), o machetă simulator F16 - 50 de euro, un DVD cu "Raionul Căuşeni" (R. Moldova) etc.

Fostul preşedinte nu a păstrat niciun cadou, acestea rămânând în patrimoniul Administraţiei Prezidenţiale.