Cadoul făcut de Parlament funcţionarilor "penali". CCR a admis sesizarea lui Iohannis

CCR a admis sesizarea lui Iohannis pe tema legii prin care majoritatea parlamentară a decis ca funcţionarii publici trimişi în judecată, inclusiv pentru infracţiuni de corupţie, nu vor mai fi suspendaţi din funcţie. Dacă legea intră în vigoare, funcţionarii publici deja suspendaţi din funcţie în momentul trimiterii în judecată şi-ar fi putut relua activitatea în 30 de zile.
Palatul Cotroceni, depunere jurământ, noii membri ai CCR. În imagine,  Valer Dorneanu Mona Pivniceru şi Daniel Morar
Palatul Cotroceni, depunere jurământ, noii membri ai CCR. În imagine,  Valer Dorneanu Mona Pivniceru şi Daniel Morar (Epoch Times România)

Curtea Constituţională a României a admis, marţi, sesizarea preşedintelui Iohannis cu privire la legea care menţine abrogarea suspendării funcţionarilor publici trimişi în judecată. Concret, parlamentarii puterii au decis să scadă standardele de integritate pentru funcţionarii publici, decizând că nu este cazul ca aceştia să fie suspendaţi din funcţie atunci când sunt trimişi în judecată. Nemulţumit, preşedintele Iohannis s-a adresat CCR.

Legea atacată de Iohannis la CCR a fost adoptată pe 14 noiembrie 2017, când Camera Deputaţilor a respins obiecţiile formulate de şeful statului în cererea de reexaminare a acestui proiect, adoptat iniţial de Parlament în iunie 2016.

În sesizarea adresată CCR, şeful statului a invocat încălcarea mai multor articole din Legea fundamentală. Mai multe informaţii puteţi accesa aici

Ştire în curs de actualizare.