Cadou pentru Tăriceanu. Aleşii amână până la anul ridicarea imunităţii sale (surse)

Votul pentru ridicarea imunităţii lui Tăriceanu nu va fi dat în această sursa parlamentară, au declarat surse politice.
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)

Senatorii nu vor vota în actuala sesiune parlamentară solicitarea DNA pentru ridicarea imunităţii lui Călin Popescu Tăriceanu, privind începerea urmăririi penale în dosarul în care este acuzat de luare de mită, au declarat, joi, surse politice.

„Nu cred că va exista vot în sesiunea parlamentară actuală”, au declarat, potrivit Mediafax, surse politice, referitor la solicitarea DNA de urmărire penală a preşedintelui Senatului Călin Popescu Tăriceanu.

Informaţia vine în contextul în care marţi, membrii Comisiei juridice a Senatului au amânat cu o săptămână votul privind raportul asupra cererii DNA pentru începerea urmăririi penale în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu.

Reamintim că procurorii DNA au cerut aviz pentru urmărirea penală a şefului ALDE, dosarul fiind deschis la solicitarea autorităţilor judiciare austriece.

Mai exact, Tăriceanu este acuzat că ar fi primit mită 800.000 de dolari în foloase necuvenite de la o companie austriacă, prin contracte fictive, pentru a încheia mai multe acte adiţionale la un contract comercial derulat de firmă, reiese dintr-un comunicat remis de DNA. Compania în cauză ar fi Fujitsu Siemens Austria iar contractul comercial ar fi pentru licenţe Microsoft. De altfel, numele lui Tăriceanu a mai apărut în acest dosar.

De partea cealaltă, liderul ALDE respinge total acuzaţiile şi acuză o nouă manevră a aşa-zisului "stat paralel" care vrea să-l elimine de pe scena politică.

Reamintim că în spaţiul public au fost lansate acuzaţii potrivit cărora aleşii tergiversează supunerea la vot a ridicării imunităţii pe motiv că infracţiunea de care este acuzat Tăriceanu ar urma să se prescrie la finele acestui an.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne