Cabinetul britanic susţine planul premierului May pentru Brexit

Theresa May
Theresa May (Carl Court/Getty Images)

Premierul britanic Theresa May a declarat miercuri că proiectul pentru Brexit a primit sprijinul Cabinetului, afirmând că acesta este în interesul naţional, iar problemele nu au fost încă complet înlăturate, potrivit Reuters.

“Cabinetul a luat decizia unanimă că guvernul ar trebui să aprobe proiectul de acord privind retragerea [Marii Britanii din UE] şi declaraţia politică [privind relaţia viitoare cu Uniunea Europeană]”, a afirmat May după dezbaterea de cinci ore din Cabinet.

“Aceste documente sunt rezultatul a mii de ore de negocieri dure purtate de oficialii britanici şi a multor întâlniri pe care eu şi alţi miniştri le-am avut cu omologii noştri din UE. Cred cu tărie că proiectul privind Acordul de retragere este cea mai bună variantă care a putut fi negociată şi Cabinetul a decia să avansăm cu discuţiile”, a adăugat ea.

Negociatorul şef al UE pentru Brexit, Michel Barnier, a adoptat un ton mai precaut când a afirmat că acordul înregistrează un progres ferm, doar că mai sunt multe lucruri de rezolvat.

May a obţinut acum sprijinul Cabinetului ei divizat, însă s-ar putea confrunta cu o rezistenţă mai dură când acordul va fi supus aprobării Parlamentului în luna decembrie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe