Ca urmare a unui discurs sfidător, Trump îl avertizează pe Rohani că „ar face bine să fie atent”

Donald  Trump
Donald  Trump (Getty Images)

Preşedintele Statelor Unite Donald Trump şi-a intensificat pe 10 februarie războiul de cuvinte cu Iranul, ameninţându-l pe preşedintele iranian Hassan Rohani că „mai bine ar fi atent”, în urma unui discurs sfidător al lui Rohani în care acesta denunţa „preocupările războinice” ale SUA.

Trump a făcut comentariul de la bordul avionului prezidenţial Air Force One, după ce Hassan Rohani a afirmat în faţa a milioane de iranieni, care participau la Teheran la un miting de aniversare a revoluţiei islamice din 1979, că „ne vom opune ferm oricăror tactici de instigare la război”.

„Naţiunea noastră este vigilentă şi îi va face pe cei care ameninţă Iranul să regrete”, a spus Rohani. „Poporului iranian trebuie să i te adresezi cu respect”.

Trump i-a întors replica susţinând că „mai bine ar fi atent”, în timp ce zbura către Palm Beach, Florida, alături de prim-ministrul japonez Shinzo Abe, pentru a petrece un weekend de golf la reşedinţa sa Mar-a-Lago.

Cel mai recent avertisment al lui Trump survine după ce acesta a dat un „preaviz” Iranului pe 2 februarie, după care a impus noi sancţiuni asupra Teheranului pe care îl acuză că ar fi încălcat rezoluţiile ONU împoriva testelor de lansare a rachetelor balistice.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe