Ca în vremuri de tristă amintire. Pistoalele Beretta date cu fast de ministrul Vela, restituite imediat după ceremonie

Imagini de la festivitatea de înmânare a noilor pistoale Berretta
Imagini de la festivitatea de înmânare a noilor pistoale Berretta (Facebook - screenshot)

În data de 29 iulie 2020, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a înmânat în cadrul unei ceremonii cu mult fast, un prim lot de 100 de noi pistoale Beretta poliţiştilor români. Ce nu s-a văzut însă la televizor este faptul că, la finalul festivităţii, armele aveau să fie puse la loc în rasteluri, întrucât „norocoşilor” nu li se făcuse încă instructajul pentru folosirea lor, relatează Adevărul.ro, citând surse.

„În cadrul ceremoniei de astăzi vom distribui primele pistoale. Primele 5.000 de pistoale au fost deja recepţionate şi vor fi distribuite după reinstruirea pe linia folosirii acestui tip nou de armament“, declara la momentul ceremoniei şeful Poliţiei Române, Liviu Vasilescu.

Şeful Internelor, Marcel Vela, declarase în cadrul ceremoniei că „această tehnică nouă pe care dumneavoastră astăzi aţi primit-o este un început” şi anunţa că momentul festiv era unul de „normalizare în Poliţia Română”, având în vedere că armamentul era unul „de ultimă generaţie”.

Sursa citată afirmă că, după eveniment, poliţiştii beneficiari de Beretta au fost nevoiţi să le restituie, urmând să intre efectiv în posesia lor după ce urmau o procedură legală presupunând instructaj de folosire şi trageri în poligon. Aceeaşi sursă indică faptul că, din cele 10.000 de pistoale Beretta intrate în stocul Poliţiei Române, până la 10 august 2020 au fost predate efectiv poliţiştilor din stradă doar 93 de pistoale noi.

Preşedintele Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie (SNAP), Iulian Surugiu, a confirmat pentru „Adevărul“ că poliţiştii care au primit noile pistoale din mâna ministrului Marcel Vela nu au putut folosi armele imediat după ceremonie întrucât nu aveau făcut instructajul.

„Le-o fi dat ca să dea ministrul un «mesaj» că pistoalele poliţiştilor vor fi schimbate. Nu am intrat în bucătăria lor“, a declarat preşedintele SNAP, potrivit căruia Poliţia Română a început, de luni, 10 august, să distribuie primele pistoale către Poliţia Capitalei şi IPJ Ilfov, urmând ca în perioada următoare să primească noile arme şi alte Inspectorate Judeţene de Poliţie din ţară.

Articolul complet aici

Vă invităm să urmăriţi materialul video

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne