C-aşa-s poeţii, distraţi: Vadim Tudor uită să treacă 3,45 milioane de euro în declaraţia de avere

Preşedintele Partidului România Mare, Corneliu Vadim Tudor.
Preşedintele Partidului România Mare, Corneliu Vadim Tudor. (Andrei Popescu/Epoch Times România)

Cine credea că poeţii mor de foame, s-a cam înşelat. Se pare că se pot face bani "din poezie", căci altfel nu se explică de ANI îl bănuieşte pe CV Tudor că ar fi ascuns de Fisc, prin conturi, un mizilic de 3,45 milioane de euro.

ANI îl suspectează pe tribunul, "poetul", "jurnalistul" şi nu în ultimul rând europarlamentarul CV Tudor că are la bănci din străinătate conturi pe care nu le-a menţionat în declaraţia de avere şi, în conturile respective, în jur de 3,45 milioane de euro, bani despre care Fiscul, evident, nu a fost informat de tribun, informează www.evz.ro

Conform declaraţiei sale de avere, fondatorul "României Mari" (partidul, nu ţară) este "cinstit şi sărac" şi nu deţine niciun cont bancar. În declaraţia de avere, CV Tudor nu a menţionat nici măcar contul în care îi este virat salariul de europarlamentar (de 6.250 de euro net).

În presă a apărut însă recent un document din care ar reieşi că europarlamentarul are 3,45 milioane de euro într-un cont al unei filiale ABN AMRO din Olanda, ceea ce i-a determinat pe inspectorii ANI să se autosesizeze şi să ceară din străinătăţuri informaţii despre conturile lui CV Tudor pe la bănci.

C-aşa sunt poeţii, distraţi

CV Tudor mai are antecedente pentru "omisiuni de poet". Acum doi ani, ANI a sesizat Agenţia Naţională de Administrare Fiscală cu privire la faptul că europarlamentarul ar fi obţinut venituri din drepturi de proprietate intelectuală de la SC Editura România Mare SRL, pe care senatorul a "omis" să le declare la Fisc. Sesizarea ANI a rămas fără răspuns, informează evz.

Tot acum doi ani, CV Tudor a fost acuzat de fals în declaraţii, inspectorii ANI înaintând Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) dosarul pentru acest caz.

CV Tudor nu ştie să scrie declaraţii de averi

Nu fă anchete de Gestapo cu mine că-ţi rup gâtu’. Vorbeşti cu Vadim Tudor. Eu vă întreb pe voi de unde aveţi bani ca să scoateţi foaia aia tuberculoasă? Dacă scrieţi aşa ceva, vă dau în judecată şi pierdeţi matematic. Nu aveţi instinct de conservare? - Vadim Tudor către Evenimentul

În dosarul asupra căruia procurorii ICCJ nu au reuşit să se pronunţe încă, după doi ani de deliberări, ANI arată că CV Tudor a "uitat" să treacă în declaraţia de avere veniturile obţinute din dividendele încasate de la SC Editura Speranţa SRL, societate la care era asociat şi, în mod convenabil dpdv impozitare, a omis să treacă şi veniturile din drepturi de proprietate intelectuală încasate de la Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor şi SC Clauet 99 SRL, în valoare totală de 36.298 de lei.

Tribunul ameninţă reporterii EVZ

Vadim Tudor se declară victima a unei înscenări: "Nu e nimic adevărat. Nu am niciun cont în străinătate. (...) Nu e nimic adevărat, sunt invenţiile lui Ciripoi, tâmpitul ăsta de Sorin Roşca Stănescu. ANI se va desfiinţa singură, dacă se ocupă de invenţii de oameni bolnavi. Nu am niciun cont. " le-a declarat Tribunul reporterilor evz.

Întrebat de ce nu a menţionat în declaraţia de avere nici măcar contul în care îi este virat salariul de europarlamentar, Vadim a declarat: "Salariul de la Parlamentul European (PE) se eliberează prin terţi plătitori. Toată lumea primeşte salariul prin terţi plătitori, şi fata lui Băsescu, şi Theodor Stolojan, şi Monica Macovei".

Cât despre cine ar fi aceşti "terţi" plătitori, nu a explicat, dar Vadim s-a lansat în ameninţări furioase la adresa reporterilor EVZ:"Nu fă anchete de Gestapo cu mine că-ţi rup gâtu’. Vorbeşti cu Vadim Tudor. Eu vă întreb pe voi de unde aveţi bani ca să scoateţi foaia aia tuberculoasă? Dacă scrieţi aşa ceva, vă dau în judecată şi pierdeţi matematic. Nu aveţi instinct de conservare?", relatează Evenimentul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne