Buzatu, discurs anti-mască în ziua cu aproape 3.000 de cazuri de COVID: Nu cred că masca mă poate proteja

Dumitru Buzatu
Dumitru Buzatu (Epoch Times România)

Şeful PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, are o nouă ieşire controversată în ziua în care România a înregistrat, conform raportului oficial al autorităţilor, cel mai mare număr de cazuri noi de infectare cu coronavirus - aproape 3.000. Mai exact, preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui şi-a exprimat scepticismul că masca îl poate proteja de COVID.

"Am şi protestat împotriva simplităţii unor măsuri aplicate şi, în special, împotriva acelor măsuri care, după cum se vede, nu ne-au protejat foarte tare. Că purtarea excesivă a măştilor, inclusiv în somn, nu a dus la rezolvarea infectării cu virusul respectiv", a declarat Buzatu.

Întrebat ce măsuri aplică pentru a se proteja de virus, liderul PSD a replicat:

"Aplic şi eu măsurile comune. Folosesc dezinfectante, nu stau chiar... am folosit şi masca dacă mă duc la adunări sau dacă intru în magazine. Pentru că nu cred că mă poate proteja eminamente, dar ţin cont de oameni şi nu vreau să îi jignesc adoptând o atitudine sfidătoare la adresa lor".

În replică, medicul Radu Tincu, de la Spitalul Floreasca, atrage atenţia, potrivit Digi24, că astfel de ieşiri nu fac decât să crească gradul de dezorientare.

"Pandemia şi pierderea controlului, însăşi această scindare a societăţii în care sunt tabere pro şi contra măsurilor nu fac decât să crească gradul de dezorientare într-un moment în care mai putem face ceva. Chiar dacă se vor institui măsuri severe de carantină este nevoie de două-trei săptămâni ca să poţi stinge un focar", a precizat medicul, care a adăugat că nimeni nu a spus că masca va opri pandemia, ci că este vorba despre măsuri care pot reduce transmiterea virusului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne