Buşoi: Traian Băsescu - "cruciatul creştinismului" - i-a promis lui Erdogan moschee la Bucureşti

Traian Băsescu "răspândeşte frica" şi pozează în mod fals, din raţiuni pur electorale, într-un veritabil "cruciat al creştinismului", susţine Cristian Buşoi.
Cristian Buşoi
Cristian Buşoi (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Fostul preşedinte Traian Băsescu, care pozează acum, din raţiuni electorale, într-un adevărat cruciat al creştinismului, i-a promis în 2014 preşedintelui turc Recept Erdogan că va avea el grijă să se construiască o moschee în Capitală, acuză prim-vicepreşedintele PNL Cristian Buşoi.

"Date fiind schimbările năucitoare de poziţie şi declaraţii pe care Traian Băsescu le face fără nicio jenă în ultima vreme, de când s-a descoperit cruciatul creştinismului, se ridică firesc câteva întrebări. Cât tupeu poate avea Traian Băsescu să strige de indignare împotriva moscheii de la Bucureşti, când în 2014, la Ankara, promitea atunci premierului Erdogan că are el grijă se se construiască o moschee la Bucureşti?

Traian Băsescu a uitat cum îl întreba pe fostul primar general, Sorin Oprescu, de ce nu dă mai repede terenul pentru moschee şi cerea Primăriei Generale să urgenteze proiectul care sprijină prietenia turco-română? Traian Băsescu la Ankara, în 2014, voia moschee; la Piatra Neamţ, în 2016, în campanie electorală adulmecă voturi; altfel nu se explică cum şi când a reevaluat ideea de a avea o moschee în Bucureşti.", a declarat Cristian Buşoi.

Potrivit liberalului, faptul că Traian Băsescu "răspândeşte frica şi pozează în cruciatul creştinismului, bazându-se pe faptul că românii, în buna lor credinţă, îl mai prezumă cu autoritatea unui fost şef de stat este o escrocherie electorală".

"Dincolo însă de escrocherie politică a domnului Băsescu, pentru cei care chiar vor să găsească soluţii şi să-i protejeze pe români de pericole, trebuie spus clar că Europa se dovedeşte iar prea lentă şi prea birocratică ca să fie în stare să ne apere de terorism. Valul de imigranţi care a copleşit UE este consecinţa unei decizii politice proaste, dar cine crede că răspândirea urii face vreun bine se înşală; iar cine profită de temerile oamenilor este complicele moral al unor radicali smintiţi care nu au decât credinţa distrugerii", a mai precizat Cristian Buşoi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne