Buşoi: "O galerie de miniştri trişti şi incompetenţi duc România către haos"

Cristian Buşoi
Cristian Buşoi (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Liberalii trebuie să încurajeze competenţa în politica românească căci în acest moment românii au parte de "o galerie de miniştri trişti şi incompetenţi", a declarat, duminică, preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, adăugând că, în acest moment, "orice baron local, orice şmecher care ştie să-şi servească şeful de partid din PSD poate ajunge în România secretar de stat sau ministru".

"Avem nevoie de competenţă politică şi vreau să vă încurajez să dezvoltaţi această competenţă politică. (...) Pentru că ceea ce văd astăzi românii şi ceea ce trebuie să schimbăm în România este o profundă incompetenţă. Este o galerie de miniştri trişti şi incompetenţi care astăzi duc România către haos. Poate un lucru cel puţin la fel de grav cum e minciuna pensiilor şi salariilor dezvoltată de PSD este ideea că (...) orice baron local, orice şmecher care ştie să-şi servească şeful de partid din PSD poate ajunge în România secretar de stat sau ministru. Şi aceasta este descurajant pentru tinerii acestei ţări, pentru că nu mai înţeleg unde este locul meritocraţiei şi competenţei în politică", a declarat Buşoi, citat de Agerpres, la Congresul Tineretului Naţional Liberal.

De asemenea, Buşoi i-a îndemnat pe colegii săi din TNL să aducă voturi partidului şi să atragă alţi tineri în organizaţie:

"Suntem într-un moment în care mulţi tineri din această ţară se uită cu rezerve la clasa politică". "Este o mare provocare pentru voi. TNL trebuie să fie locul care să atragă tineri. Vă vorbesc după o experienţă de 21 de ani în PNL, ca om care a crescut în acest partid şi care a respectat ierarhia. Ca să fii pe un afiş electoral, trebuie ca înainte să fii lipit afişe electorale. Nu există lift pentru succes", a susţinut Buşoi.

Reamintim că în această duminică, la Palatul Parlamentului are loc congresul la care tinerii liberali îşi aleg noua conducere. Cei trei candidaţi pentru şefia TNL sunt Mara Mareş, Radu Surugiu şi Vlad Varga.