Buşoi: Capitala riscă să rămână fără apă caldă sau căldură. Firea a uitat să meargă la Bruxelles după fonduri

Noul preşedinte al PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, o acuză pe primăriţa Capitalei, Gabriela Firea, că "a uitat" să meargă la Bruxelles după fonduri pentru RADET-ELCEN.
Cristian Buşoi
Cristian Buşoi (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Bucureştiul riscă să rămână fără apă caldă sau căldură în condiţiile în care primarul general Gabriela Firea "a uitat" să se deplaseze la Bruxelles pentru a solicita fonduri europene în vederea rezolvării situaţiei RADET-ELCEN, a atras atenţia joi, în cadrul unui comunicat de presă, preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi.

"Primăria Capitalei se face că nu înţelege ideea: ideea este că, în plină criză RADET-ELCEN, primarul Firea promitea că în maximum două săptămâni merge la Bruxelles după bani europeni şi a uitat să se ducă. În timpul ăsta, RADET pierde 1,2 tone de apă pe oră prin conductele reţelei - după cum declară chiar conducerea RADET şi cresc datoriile la ELCEN şi ale ELCEN la Romgaz şi aşa vom ajunge la o nouă criză în care Bucureştiul va rămâne fără apă caldă sau căldură", a declarat Cristian Buşoi.

Şeful PNL Bucureşti scoate în evidenţă faptul că din calendarul de investiţii trimis de Primăria Generală la Ministerul Fondurilor Europene reiese că este răspunderea Guvernului, nu a Primăriei Capitalei.

În context, Cristian Buşoi şi-a exprimat nemulţumirea şi faţă de etapele anunţate de Primăria Capitalei pentru realizarea proiectului privind "instalaţia de valorificare energetică a deşeurilor", pe care-l consideră "necesar ca aerul, pentru că actuala reţea a RADET este învechită".

"Pe scurt, până în ianuarie 2018, primăria face 'studii', iar proiectul îl construieşte — atenţie! — 'până în 2022'. Sperăm cu toţii să apucăm momentul, peste şase ani, adică cu trei ani peste momentul când dna Firea va lăsa cu inima sfâşiată Primăria pentru o demnitate de mai mare responsabilitate", a adăugat Cristian Buşoi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne