Burleanu - Euro 2020 este o şansă pentru România să se facă cunoscută în întreaga Europa

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.
Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu. (youtube.com)

Răzvan Burleanu, preşedintele FR de Fotbal, a salutat cu prilejul unei conferinţe de presă la Casa Fotbalului postura onorantă a României, care se află pe lista celor 13 ţări ce vor găzdui meciuri la turneul final al Euro 2020.

''E o şansă pentru România să putem trăi alături de suporteri acel sentiment extraordinar al unităţii şi al apartenenţei la o comunitate românească pe de o parte, iar pe de altă parte europeană.

Este o şansă în acelaşi timp, că acest eveniment va contribui în mod decisiv la vizibilitatea fotbalului în România şi va susţine acest demers pe care l-am asumat, de aducere a fotbalului cât mai aproape de suporteri, cât mai aproape de oameni şi totodată, e gândul nostru primordial, să-l aducem în preocupările copiilor noştri. E o şansă totodată pentru România să se facă cunoscută în întreaga Europa şi să se fixeze în conştiinţa europenilor şi cu lucruri bune pe care le putem face împreună.

Din punct de vedere organizaţional şi managerial, dar şi din punct de vedere al infrastructurii, Euro 2020 ne va da forţa să creştem din punct de vedere calitativ, să mai urcăm o treaptă în ceea ce denumim procesul de europenizare'', a declarat preşedintele FRF.

Răzvan Burleanu a subliniat importanţa factorului politic în reuşita candidaturii României şi s-a arătat convins că organizarea meciurilor la Bucureşti va avea succes: ''Avem o misiune foarte clară de îndeplinit, dincolo de obiectivul din plan sportiv, că trebuie să ne calificăm, dar în acelaşi timp avem performanţe pe care atât guvernul României, cât şi Primăria Capitalei, dar şi FRF trebuie să le îndeplinească.

Am toată încrederea şi toate garanţiile necesare să facem faţă cu toţii acestei provocări, astfel încât în 2020, Bucureştiul şi România să ia parte la ceea ce aşteptăm cu toţii să fie, un mare eveniment sportiv la nivel eruropean, o mare sărbătoare. Le mulţumesc tuturor reprezentanţilor care au făcut posibil acest parcurs extrem de onorant pentru noi.

În primul rând Guvernului României, dlui prim ministru Victor Ponta şi vicepremierului Gabriel Oprea, pentru toată determinarea şi încrederea care au avut-o în acest parcurs şi toată susţinerea pe care au acordat-o În acelaşi timp dlui primar Sorin Oprescu şi dlui Bogdan Hreapcă, care a contribuit în mod decisiv în ceea priveşte documentarea raportului pe care l-am depus. În acelaşi timp Institutului Român pentru Evaluare şi Strategie, în special dlui Vasile Dâncu, care a gestionat aceste ale procesului de candidatură şi prezentarea finală. Şi nu în ultimul rând tuturor angajaţilor FRF care s-au implicat în acest parcurs''.

Burleanu a anunţat o premieră a FRF, care a câştigat primul proiect cu finanţare europeană, ce se va realiza la Timişoara pentru persoanele defavorizate: ''Este vorba de construcţia cu fonduri europene a unei minibaze sportive. În perioada următoare va urma semnarea contractului cu guvernul, astfel încât să demarăm încă de anul viitor acest lucru.

Este o minibază sportivă care va angrena foarte multe persoane care vin din medii defavorizate, se vor crea 15 noi locuri de muncă, iar contribuţia FRF este sub 5000 euro în acest proiect''.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport