„Buni de legat”/Elevi au ţinut panglica la inaugurarea cu fast a unei toalete. Ombudsmanul din RM: Este revoltător, imoral şi descalificant

Implicarea copiilor în evenimente politice şi electorale este una ieşită din comun, abuzivă, la unii chiar cu nuanţe patologice, afirmă fostul ministru al Sănătăţii Ala Nemerenco.
Inaugurarea unui veceu în s.Hiliuţi în prezenţa persoanelor oficiale
Inaugurarea unui veceu în s.Hiliuţi în prezenţa persoanelor oficiale (facebook.com/Maria Ciobanu)

Ministerul Educaţiei de la Chişinău a interzis accesul în instituţiile de învăţământ a persoanelor străine şi organizarea activităţilor care nu au tangenţă cu procesul educaţional.

Ordinul Ministerului a fost emis joi, 17 septembrie, în contextul apariţiei în spaţiul public a fotografiilor de la inaugurarea unei toalete din Gimnaziul s. Hiliuţi, în care preşedintele socialist al raionului Rîşcani, Vasile Secrieru, alături de deputatul PSRM Vladimir Mizdrenco, primarul satului, Alexandru Sandu, de la PAS şi directoarea gimnaziului Ana Matei, apar înghesuiţi la uşa unui WC, fără măşti de protecţie tăind o panglică roşie ţinută de doi copii.

Ombudsmanul copilului a condamnat „cu fermitate” orice acţiuni prin care s-ar face uz de copii, profitând de vulnerabilitatea acestora, pentru sensibilizarea publicului şi obţinerea unui transfer de imagine pozitivă.

„Este revoltător, imoral şi descalificant să speculezi copiii pentru a obţine beneficii de imagine, indiferent care ar fi scopurile, politice sau de afaceri. Imaginea de la inaugurarea unui veceu, depăşeşte orice limite ale acceptabilului şi reprezintă o mostră a lipsei de bun-simţ”, se mai subliniază într-un comunicat al Avocatului Poporului.

„Veacul de apoi! Să bagi în veceu copii, pentru ca tu, ditamai preşedinte de raion, primar şi netot deputat, să faci o fotografie pentru "istorie" cum tai panglica socialistă... Buni de legat!”, a declarat, în context, deputatul Platformei DA Maria Ciobanu.

Fostul ministru al Sănătăţii Ala Nemerenco a răsfoit paginile de socializare ale deputatului şi preşedintelui de raion implicaţi în eveniment şi a rămas stupefiată de numărul de fotografii pe care le au împreună cu copii: de mânuţă, în braţe, poze tare ciudate. De asemenea, pagina Preşedintelui abundă în poze cu copii.

Implicarea copiilor în evenimente politice şi electorale este una ieşită din comun, abuzivă, la unii chiar cu nuanţe patologice, a adăugat fosta politiciană, adresându-se deputaţilor din Parlament „cărora le pasă de copiii acestei ţări” să înainteze şi să voteze de urgenţă un amendament la Codul Electoral care interzice categoric folosirea copiilor în evenimente politice şi electorale, precum şi a fotografiilor cu copii. Penalităţile să fie dure, inclusiv eliminarea din cursă dacă se repetă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe