Bundestagul german ar putea decide înlocuirea întregii sale reţele IT ca urmare a unui atac cibernetic

Matrix
 
Matrix  

Este posibil ca într-un viitor cât se poate de apropiat toate programele şi echipamentele reţelei informatice din Parlamentul german (Bundestag) să fie înlocuite. La peste 4 săptămâni după un atac cibernetic, guvernul celei mai puternice economii europene încă nu a reuşit să elimine programul de tip spyware din sistem, conform unor rapoarte media.

Troienii introduşi în reţeaua Bundestag-ului încă funcţionează şi încă trimit date din reţeaua internă către o destinaţie necunoscută, au declarat câteva surse parlamentare anonime ziarului german Der Spiegel.

În luna mai, specialiştii IT ai Parlamentului german au descoperit că hackerii au încercat să se infiltreze în reţea dar, până acum, nu au reuşit să diminueze atacul, arată site-ul PC World.

Unii parlamentari discută deja despre o posibilă înlocuire a întregului sistem, arată Der Spiegel. Pe lângă programul reţelei interne, s-ar putea ca şi componentele fizice ale reţelei să trebuiască să fie înlocuite – o operaţiune care ar putea dura luni de zile şi ar costa zeci de milioane de euro.

După atacul cibernetic, Biroul Federat pentru Securitatea Informaţiilor a deviat o parte din traficul de Internet al Parlamentului către reţeaua de date a guvernului federal, care este mai sigură, a raportat Der Spiegel. Unii analişti germani suspectează că serviciul secret de informaţii al Rusiei, SVR, s-ar putea afla în spatele atacului.

Parlamentul german va discuta astăzi despre modalitatea de a rezolva această situaţie.

În plus, parlamentarii germani vor trebui să decidă dacă doresc să apeleze la ajutorul experţilor în contrainformaţii din Bundesamt fur Verfassungsschutz (BfV), serviciul intern de informaţii al Germaniei.

O parte din membrii Parlamentului german şi-au manifestat temeri în legătură cu implicarea BfV, susţine Der Spiegel, considerând că agenţia ar putea obţine acces la procesul legislativ.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.