Bulgaria: Tour-operatorii vor fi obligaţi să le ofere turiştilor vizite la muzee (presă)

(photos.com)

Tour-operatorii vor fi obligaţi să le ofere turiştilor vizite la muzee, scrie luni cotidianul 24 Ceasa. Parlamentara socialistă Tatiana Burudjieva va propune în această săptămână un amendament la legea turismului prin care cei care oferă pachete turistice pentru vacanţe pe litoral sau în munte vor trebuie să includă în mod obligatoriu şi oferte pentru cel puţin o excursie dedicată patrimoniului cultural şi istoric al Bulgariei.

Burudjieva a anunţat că s-a consultat cu Ministerul Economiei şi cu firmele din domeniul turismului şi până acum nimeni nu s-a opus acestei propuneri. Socialista afirmă că singură obligaţie pe care o vor avea tour-operatorii va fi să ofere turiştilor o excursie în schimbul unei plăţi suplimentare, aşa cum se întâmplă în întreaga lume. În opinia ei, acesta va fi un pas spre dezvoltarea turismului cultural în Bulgaria.

'Se vorbeşte mult despre patrimoniul cultural şi istoric al Bulgariei şi că acest patrimoniu trebuie popularizat, dar de fapt nu se face nimic în această privinţă', a spus Burudjieva.

O altă idee a deputatei este elaborarea unei strategii speciale de promovare a turismului bulgăresc în fostele ţări comuniste.

Ea crede că Bulgaria trebuie să identifice şi câteva simboluri, cum sunt Turnul Eiffel în Manneken Pis în Belgia, şi să le ofere turiştilor suveniruri cu respectivele simboluri. În opinia sa, astfel de simboluri ar putea fi Călăreţul din Madara, trandafirul bulgăresc, cetatea din Veliko Târnovo sau aurul tracilor.

Ideea socialistei a provocat însă ironie pe reţele de socializare. 'Fără îndoială, obligarea turiştilor să viziteze muzeele va avea un efect benefic pentru turismul bulgăresc. Nu întâmplător, aceeaşi măsură aplică şi Coreea de Nord unde turiştii străini sunt obligaţi să viziteze mausoleul lui Kim Ir-sen', a scris un utilizator al reţelei Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe