Bulgaria respinge acordul UE privind reprimirea imigranţilor

Zeci de imigranţi şi refugiaţi într-o ambarcaţiune de cauciuc în largul coastei Libiei
Zeci de imigranţi şi refugiaţi într-o ambarcaţiune de cauciuc în largul coastei Libiei (Andreas Solaro/AFP/Getty Images)

Bulgaria nu acceptă să semneze acorduri bilaterale cu alte ţări UE pentru a reprimi imigranţii care au pătruns în bloc pe teritoriul său.

Parlamentul bulgar - cu o majoritate mare formată din parlamentari ai ambelor orientări politice - a aprobat vineri o rezoluţie pentru a opri guvernul să semneze acordurile de reprimire şi a propus în schimb aplicarea unor reforme la reglementările UE privind acordarea de azil, potrivit AP.

În prezent, imigranţii ar trebui întorşi în ţările în care au intrat prima dată în UE, unde şi-au înregistrat pentru prima dată cererea de azil, însă astfel de regulamente rareori au fost respectate.

Bulgaria, care şi-a închis graniţa cu Turcia cu un gard de sârmă ghimpată pentru a evita situaţia în care să devină noua poartă spre Europa, cere acum închiderea tuturor graniţelor externe ale UE în faţa imigranţilor şi crearea de tabere de refugiaţi în Libia şi Turcia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe