Bulgaria este gata să trimită o mie de militari pentru a stăvili valul de migranţi

Zeci de imigranţi şi refugiaţi într-o ambarcaţiune de cauciuc în largul coastei Libiei
Zeci de imigranţi şi refugiaţi într-o ambarcaţiune de cauciuc în largul coastei Libiei (Andreas Solaro/AFP/Getty Images)

Bulgaria este gata să desfăşoare până la 1.000 de militari şi echipamente la graniţa cu Turcia pentru a preveni intrările ilegale de migranţi, a declarat vineri ministrul Apărării.

Krasimir Karakachanov a declarat că poliţia de frontieră a împiedicat două grupuri de aproximativ 30 de persoane să intre în Bulgaria din Turcia, vineri dimineaţă, după ce Ankara a declarat că nu va mai opri refugiaţii sirieni să ajungă în Europa.

Bulgaria, membru al Uniunii Europene cu o frontieră terestră de peste 300 km cu Turcia, nu a suferit presiuni din partea migranţilor care au încercat să treacă frontiera în ultimii ani.

Sofia a spus că nu va permite intrări masive de migranţi într-un moment în care intensifică măsurile preventive la frontiere pentru a evita răspândirea coronavirusului în ţară.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe