Bugetul, pe repede înainte în Parlament. Deputaţii acuză piedici şi program sfidător

Întârziat până spre mijloc de februarie, bugetul urmează să fie trecut pe repede-înainte de Parlament, cel puţin aşa intenţionează majoritatea la putere, spre nemulţumirea Opoziţiei.
Premierul Sorin Grindeanu in fata plenului Camerei Deputatilor
Premierul Sorin Grindeanu in fata plenului Camerei Deputatilor (Mihut Savu / Epoch Times)

Mult întârziatul buget pe 2019 va intra astăzi în dezbatere parlamentară. Pe repede înainte. Deşi a fost adoptat abia vineri de către Guvern, parlamentarilor li s-a dat termen pentru a depune amendamente doar până luni, ora 12.00, ulterior bugetul cu amendamente cu tot urmând să intre tot astăzi în dezbaterile de la comisia de resort.

Conform calendarului făcut public de Parlament, amendatele ar urma să fie centralizate până în ora 14.00, urmând ca de la ora 15.00 să intre în comisiile de specialitate. La rândul lor, comisiile au termen până miercuri să elaboreze rapoartele, care trebuie depuse în aceeaşi zi, ora 15.00, la Birourile permanente reunite.

Pe lângă faptul că termenul de depunere a amendamentelor a fost atât de strâns, s-a mai ivit o problemă, şi anume, potrivit vicepreşedintelui PMP Ionuţ Simionca, site-ul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice nu a putut fi accesat, aceasta fiind o piedică majoră în formularea de amendamente legate de dezvoltarea locală.

„Încă o piedică în calea formulării de amendamente la buget: site-ul MDRAP, nefuncţional În timp ce încercam, sub presiunea timpului, să formulez amendamente la proiectul Legii bugetului de stat pe 2019, am constatat că site-ul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice nu poate fi accesat. Cele mai multe solicitări legate de buget, pe care le-am strâns de la primarii judeţului Bistriţa-Năsăud şi de la cetăţenii acestui judeţ, se referă la investiţii publice finanţate prin programe gestionate de MDRAP. Căderea site-ului acestei instituţii devine astfel o piedică majoră în formularea de amendamente legate de dezvoltarea locală”, a declarat vicepreşedintele PMP, Ionuţ Simionca, într-un comunicat de presă remis Mediafax.

Simionca a mai susţinut că prin ”programul sfidător de dezbatere şi adoptare a proiectului Legii bugetului de stat pe anul 2019 şi prin piedicile create împotriva includerii la finanţare a proiectelor de dezvoltare locală, actuala Putere PSD-ALDE-UDMR continuă bătaia de joc la adresa Parlamentului şi a românilor plătitori de taxe şi impozite”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne