Bugetul pe 2019, în aer. UDMR anunţă că nu-l va vota

PSD se izbeşte de probleme serioase cu adoptarea bugetului pe anul viitor. În Camera Deputaţilor a pierdut majoritatea iar UDMR anunţă că nu va vota proiectul în forma actuală.
Kelemen Hunor(UDMR),
Kelemen Hunor(UDMR), (Florin Chirila/Epoch Times)

Deşi proiectul de buget de stat pe anul 2019 nu a fost încă depus în Parlament, UDMR anunţă deja că nu îl va susţine. Mai exact, Kelemen Hunor a precizat vineri că formaţiunea pe care o conduce nu poate să sprijine forma proiectului despre care are cunoştinţă, relatează G4Media.

Concret, Kelemen a anunţat că UDMR nu este de acord cu propunerile ministrului de finanţe ce privesc excluderea consiliilor judeţene de la redistribuirea sumelor din impozitul pe venitul personal, ca multe localităţi să primească mai puţine sume de bani ca în anul 2018, sau în anii anteriori, cu înjumătăţirea bugetului alocat (raportat la 2018) pentru întreţinerea drumurilor judeţene şi nici cu neasigurarea bugetului pentru programul PNLD.

„Degeaba solicită sprijinul proiectului în actuala formă, noi nu suntem de acord”, a declarat Kelemen Hunor, vineri, la şedinţa delegaţilor UDMR din Judeţul Satu Mare, potrivit versiunii în limba maghiară a site-ului UDMR.

Liderul UDMR a mai apreciat că situaţia nu este una fericită, căci proiectul bugetului ar fi trebuit depus în Parlament încă din luna noiembrie, situaţie în care ar fi existat posibilitatea de a adopta o decizie înţeleaptă. Această situaţie nefericită este însă în răspunderea coaliţiei de guvernare, susţine Kelemen.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne