Bugetul pe 2015 va intra în dezbaterea Parlamentului pe 19 decembrie

Vot în Camerele reunite ale Parlamentului României.
Vot în Camerele reunite ale Parlamentului României. (Epoch Times România)

Bugetul pe anul viitor va intra în dezbaterea plenului Parlamentului vineri, 19 decembrie, au decis sâmbătă Birourile Permanente ale Camerei Deputaţilor.

Începând de sâmbătă şi până luni la ora 12,00 grupurile parlamentare, deputaţii şi senatorii vor putea depune amendamente la proiectul de buget de stat şi la cel al asigurărilor sociale, a informat după şedinţă vicepreşedintele Senatului, Cristian Dumitrescu

Potrivit calendarului adoptat în şedinţa de sâmbătă, luni va avea loc centralizarea amendamentelor pentru ca marţi dimineaţa să aibă loc şedinţele comune ale Camerei Deputaţilor de specialitate cu prezenţa miniştrilor pentru domeniile respective.

Joi seară, comisiile de buget îşi vor elabora raportul şi tot în aceeaşi zi va avea loc o şedinţă a Birourilor Permanente reunite, pentru a se stabili timpii de dezbatere în plenul Parlamentului.

Potrivit calendarului anunţat de senatorul PSD Cristian Dumitrescu, amendamentele vor fi discutate marţi în comisia de specialitate pentru aviz, iar apoi vor începe lucrările în comisia de finanţe-bănci.

Votul final pe buget ar urma sa fie dat pe 21 decembrie, ziua în care preşedintele ales Klaus Iohannis va depune jurământul în Parlament.

"Dezbaterea în plen va începe vineri dimineaţă şi se va desfăşura şi duminică cu speranţa că vom putea să-l adoptăm duminică, dacă nu, când vom putea să-l adoptăm”, a declarat Dumitrescu, citat de Mediafax.

Senatorul PSD a mai precizat că proiectul de buget, adoptat vineri seara de cabinetul Ponta, a fost postat pe site-ul Camerei Deputaţilor, pe site-ul Guvernului şi a fost distribuit şi către grupurile parlamentare sub formă electronică.
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne