Bugetarii de lux ai lui Shhaideh. Mai multe ministere se opun tratamentului preferenţial pentru angajaţii din Ministerul Dezvoltării (surse)

Salariile angajaţilor care gestionează banii din Programul Naţional de Dezvoltare ar urma să crească cu circa 6200 de lei. Ar urma şi nu vor urma, căci mai multe ministere se opun.
Sevil Shhaideh(Minstrul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene),
Sevil Shhaideh(Minstrul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene), (Florin Chirila/Epoch Times)

Mai multe ministere refuză să avizeze pozitiv un proiect al Ministerului Dezvoltării vizând majorarea cu 75% a salariilor celor care gestionează banii pentru proiecte locale din controversatul Program Naţional de Dezvoltare, relatează hotnews, citând surse guvernamentale.

Conform surselor, ministerele care refuză avizarea se tem că apariţia acestei categorii de bugetari de lux ar duce la o reacţie în lanţ.

Ministerul Dezvoltării Regionale a iniţiat săptămâna trecută un proiect de Ordonanţă care prevede ca salariaţii din ministerul condus de Sevil Shhaideh să beneficieze de o majorare a salariului de bază de 75%. Aşadar, în medie, fiecare angajat care se ocupă de programul gigant al lui Sevil Shhaideh va primi prin derogare de la Legea Salarizării Unitare a bugetarilor, încă 6.200 de lei pe lună.

Suma necesară pentru acoperirea majorării salariale se ridică la circa 2.000.000 lei în anul 2017 şi la 7.500.000 lei anual începând cu anul 2018. Interesant este că, spre deosebire de profesori şi doctori, care trebuie să mai aştepte pentru majorările promise de PSD, superbugetarii lui Shhaideh ar urma să aibă salariile mărite începând cu acest an.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne