Bufonada s-a terminat. Noua Lege a ONG-urilor votată de Parlament. PSRM a susţinut proiectul

Societatea civilă
Societatea civilă (platzforma.md)

O nouă lege care va reglementa cadrul juridic al organizaţiilor necomerciale prin simplificarea procedurilor în activitatea acestora a fost votată în lectură finală, în şedinţa de joi a Parlamentului de la Chişinău.

Potrivit noilor reglementări, termenul de înregistrare a ONG-urilor este redus de la 30 la 15 zile, fiind înregistrat gratuit de către Agenţia Servicii Publice. ONG-ul devine persoană juridică din momentul înregistrării.

Proiectul a fost susţinut de către 95 de deputaţi din cei prezenţi la şedinţă.

Toată bufonada socialiştilor cu legea despre ONG-uri s-a terminat cu faptul că au votat această lege, notează activistul Valeriu Paşa, menţionând că, în formularea existentă, niciun amendament serios nu a fost adăugat. „Să ne aşteptăm să sară acum Chicu la gâtul lui Greceanaia pentru că 'distruge ţară'?”.

Deputatul PAS Sergiu Litvinenco susţine că legea urmează să fie semnată, promulgată şi publicată, aceasta intrând în vigoare într-o lună de la publicarea în Monitorul Oficial.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe