Bucureştiul va fi gazda unor proteste noi

Pungeşti
Pungeşti (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)

Bucureştiul va fi gazda unor proteste noi probabil în luna ianuarie având în vedere „cât de tensionată este situaţia”, a declarat doamna Zâna Domintean, unul dintre liderii rezistenţei de la Pungeşti.

Oameni din mai multe zone unde se fac presiuni pentru începerea exploatării gazelor de şist se organizează să protesteze în faţa clădirii Guvernului.

Având în vedere abuzurile jandarmeriei "pentru că (jandarmii n.r.) intră peste oameni în casă, pentru că nu avem dreptul să umblăm mai mult de trei pe stradă", a faptului că "au intrat peste noi când făceam greva foamei" şi pentru că se aşteaptă reluarea lucrărilor începând de mâine la Pungeşti, liderii rezistenţei au decis ca protestele se vor muta în faţa Guvernului în capitală pentru ca „să ni se audă odată vocea, aşa că vom muta protestele într-adevăr la guvern. Dar cerinţele noastre nu vor mai fi doar împotriva exploatării gazelor de şist, ci vomr cere demisia guvernului”.

Protestul se doreşte unul de amploare aşa că şi-au anunţat prezenţa nu doar activişti de mediu ci chiar localnici din Moldova, Ardeal şi Dobrogea.

La întrebarea unde vor dormi atâţia oameni, Zâna Domintean a anunţat că „nu aşteptăm condiţii, comfort. Dacă bucureştenii vor considera că merităm un ceai cald, e ok, dacă nu, noi suntem oricum pregătiţi să rezistăm”. În ciuda frigului protestatarii doresc „să rămână în faţa Guvernului atât timp cât este necesar”.