Bucureştiul are un nou primar general interimar - liberalul Răzvan Sava

Noul edil şef al Capitalei este Răzvan Sava, pe care liberalii au reuşit să-l propulseze pe postul rămas liber după demiterea lui Sefănel-Dan Marin.
Consiliul General al Municipiului Bucureşti
Consiliul General al Municipiului Bucureşti (Eugen Horoiu/Epoch Times)

UPDATE. Răzvan Sava a fost ales primar general interimar al Capitalei în cadrul şedinţei de miercuri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

* * *

Liberalii îl vor susţine pe Răzvan Sava pentru funcţia de primar general interimar, post rămas vacant după ce Sefănel-Dan Marin a fost demis marţi de consilieri, se arată într-un comunicat al PNL.

"În cadrul şedinţei Comitetului Executiv al PNL Bucureşti, care a avut loc astăzi, 24 noiembrie 2015, având în vedere votul exprimat de Consilierii Generali în cadrul şedinţei CGMB, prin care Primarul General Interimar Ştefănel Dan Marin a fost demis, PNL Bucureşti a decis următoarele:

1. Demararea procedurilor necesare pentru constituirea unei noi majorităţi la nivelul Consiliului General al Municipiului Bucureşti pe baza Acordului pentru bucureşteni iniţiat de PNL şi pentru susţinerea unui reprezentant al PNL care să ocupe funcţia de Primar General Interimar.

2. Desemnarea domnului Răzvan Sava, reprezentant al PNL în Consiliul General, pentru preluarea funcţiei de viceprimar şi implicit a atribuţiilor de Primar General Interimar.

Partidul Naţional Liberal rămâne consecvent Acordului pentru bucureşteni propus Consiliului General şi societăţii civile şi va face toate demersurile necesare pentru ca acesta să fie respectat şi implementat.", informează liberalii într-un comunicat de presă.

Reamintim că marţi, PNL şi PSD şi-au dat mâna pentru demiterea lui Ştefănel-Dan Marin. Întrebarea pe care au ridicat-o unii dintre consilierii care au contestat oportunitatea acestei decizii a fost dacă Marin, absent de la şedinţa de ieri, a fost revocat pentru că "a refuzat să răspundă la telefoane şi să semneze anumite contracte" sau dimpotrivă.

“Nu v-a răspuns la telefoane? A refuzat să semneze anumite contracte?” li s-a adresat ieri consilierul Cătălin Lucian Iliescu (MP) colegilor, adăugând că e o ruşine ce se întâmplă şi că prioritatea consilierilor trebui să fie rezolvarea problemelor Capitalei, precum buna funcţionare a RADET şi RATB, nu schimbarea primarilor.

În timp ce PNL i-a reproşat lui Marin că nu a făcut nimic pentru punerea în practică a Acordului pentru Bucureşteni, unii consilier au subliniat faptul că două luni este un termen mult prea scurt pentru ca cineva să arate ce face şi ce nu face şi că primarii nu trebuie schimbaţi ca antrenorii de fotbal.

Noul edil şef al Capitalei este Răzvan Sava, pe care liberalii au reuşit să-l propulseze pe postul rămas liber după demiterea lui Sefănel-Dan Marin.
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne