Britanicii vor vota pentru rămânerea ţării lor în UE în cazul unui referendum, afirmă Jonathan Hill

(photos.com)

Britanicii vor vota pentru rămânerea ţării lor în interiorul Uniunii Europene în cazul unui referendum pe această temă, a declarat marţi comisarul european desemnat pentru servicii financiare, stabilitate financiară şi pieţe de capital, Jonathan Hill, relatează euractiv.

Hill a făcut aceste aprecieri în cadrul unei noi audieri în faţa membrilor Comisiei pentru afaceri economice şi monetare a Parlamentului European (ECON), după ce săptămâna trecută prestaţia să nu a fost una convingătoare.

Preşedintele viitoarei Comisii Europene, Jean-Claude Juncker, a promis că noii comisari vor fi ''mai politici'' decât cei din Comisia Europeană în exerciţiu, condusă de José Manuel Barroso, iar comentariile lui Jonathan Hill sunt poate o dovadă a acestei noi strategii.

Comisia Barroso a fost criticată deseori pentru că s-a bazat pe generalităţi şi 'no comments' atunci când a trebuit să răspundă unor potenţiale chestiuni controversate.

Hill le-a cerut eurodeputaţilor să-şi imagineze că se află în anul 2019, chiar înaintea alegerilor europarlamentare. La alegerile europene din mai 2014, în Marea Britanie a ieşit învingător Partidul pentru Independenţa Marii Britanii (UKIP, eurosceptic). Premierul conservator britanic David Cameron a promis că în 2017 va avea loc un referendum pe tema apartenenţei Marii Britanii la UE dacă alegerile parlamentare de anul viitor vor fi câştigate de Partidul Conservator.

În faţa membrilor ECON, Jonathan Hill s-a referit la o uniune bancară mai mare şi puternică, la un şomaj în scădere, la reglementări eficiente ale serviciilor financiare şi la preţuri reduse pentru consumatori. ''Şi Uniunea noastră, apropo, rămâne o familie de 28 de state - printre care Marea Britanie'', a adăugat comisarul european desemnat pentru servicii financiare.

Audierile în comisiile de specialitate ale PE ale comisarilor europeni desemnaţi, desfăşurate în perioada 29 septembrie - 7 octombrie, au scos la iveală erori de atribuire a posturilor, pe care Jean-Claude Juncker va trebui acum să le corecteze împreună cu Parlamentul European pentru a asigura învestirea echipei sale pe 22 octombrie.