Boxerul Amir Khan îl provoacă pe campionul absolut al categoriei welter, Floyd Mayweather

Boxerul britanic Amir Khan.
Boxerul britanic Amir Khan. (youtube.com)

Pugilistul britanic Amir Khan, vicecampion olimpic în 2004, a câştigat la puncte în faţa americanului Chris Algieri, în cadrul unei gale profesioniste care s-a desfăşurat vineri seara la New York, iar acum aspiră la un meci împotriva campionului absolut al categoriei welter, Floyd Mayweather, care urmează să dispute un ultim meci înainte de a se retrage definitiv din ring.

Khan, fost campion mondial la categoria uşoară, versiunea WBA, a fost declarat învingător în unanimitate de cei trei arbitri-judecători (117-111, 117-111, 115-113) ai acestui meci fără titlu în joc, al doilea din cariera sa disputat în SUA.

Algieri, surclasat din punct de vedere tehnic de adversarul său, a suferit cu această ocazie al doilea eşec din cariera sa, în 22 de meciuri. El înregistrate precedenta înfrângere în faţa filipinezului Manny Pacquiao, fostul campion WBO la categoria welter, învins de Mayweather pe 2 mai, la Las Vegas, în aşa-numitul "meci al secolului", care nu s-a ridicat însă la nivelul aşteptărilor.

"Acum, adversarul pe care îl vreau este Mayweather", a declarat Amir Khan după victoria în faţa lui Algieri.

Floyd Mayweather, sportivul cel mai bine plătit al planetei şi campionul WBC, WBA şi WBO la categoria welters, urmează să se retragă în toamna acestui an, după o ultimă luptă, împotriva unui adversar încă nedesemnat.

Pugilistul american, în vârstă de 38 ani, supranumit "Money", este neînvins în 48 de meciuri şi a lăsat să se înţeleagă că această ultimă luptă nu va avea ca miză niciunul dintre cele trei titluri mondiale pe care le deţine.

La rândul său, Amir Khan (28 ani) a înregistrat vineri a patra sa victorie la categoria welter, în limitele căreia boxează începând din 2013. Steaua britanicului a pălit, însă, după cele două înfrângeri consecutive suferite în faţa americanilor Lamont Peterson şi Danny Garcia, la super-uşoară, dar şi a problemelor din afara ringului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport