Boxerul american Floyd Mayweather şi-a anunţat retragerea

Boxerul american Floyd Mayweather.
Boxerul american Floyd Mayweather. (FREDERIC J. BROWN / AFP / GettyImages)

Floyd Mayweather, pugilistul american rămas neînvins în 48 de meciuri, a dat asigurări că al 49-lea său meci, programat pe 12 septembrie la Las Vegas (Nevada) împotriva compatriotului său André Berto, va fi ultimul din carieră, informează AFP.

"Nimeni nu ştie ce ne rezervă viitorul, dar eu sunt în acord cu mine însumi şi nu am regrete să mă retrag. Voi pleca aşa cum am stabilit, lucru pe care mulţi boxeri nu au putut să-l facă", a spus Mayweather, miercuri seara, după o şedinţă de antrenament deschisă presei.

"Am avut o carieră frumoasă, am câştigat titluri mondiale, dar boxul lasă urme pe corpul tău şi a venit timpul să mă retrag", a adăugat pugilistul american, în vârstă de 38 de ani, care îl va egala, în cazul unei victorii, pe ilustrul său compatriot Rocky Marciano, rămas neînvins în 49 de meciuri între 1947 şi 1955.

Pentru ultimul său meci, "Money", aşa cum este poreclit sportivul cel mai bine plătit din lume, şi-a ales un adversar fără renume şi fără un palmares edificator.

Berto, în vârstă de 31 de ani, a obţinut 30 de victorii, dintre care 23 înainte de limită, faţă de trei înfrângeri. El a deţinut şi centurile WBC şi IBF la categoria welter.

"Boxul a fost întotdeauna o muncă. Dacă ar fi să dau un sfat unui tânăr, atunci i-aş spune: 'Fii inteligent, nu încasa prea multe lovituri, dă fără să primeşti, câştigă bani mulţi fără să fii lovit'. Deci nu este o întâmplare că boxul este numit 'nobila artă'", a precizat Mayweather.

În cadrul acestei gale din 12 septembrie va boxa şi românul Ronald ''The Thrill'' Gavril (cat. supermijlocie), component al echipei lui Mayweather.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport