Box: A patra victorie pentru români la Mondialele de tineret de la Sofia

(photos.com)

Boxerul român Iulian Ivanov (cat. 75 kg) l-a învins la puncte (decizie 2-1) pe kirghizul Temirlan Cioiunbek, miercuri, în primul tur, la Campionatele Mondiale de tineret de la Sofia (Bulgaria).

Ivanov, care va boxa în şaisprezecimi cu kazahul Bekjan Bakirov, pe 18 aprilie, a adus a patra victorie delegaţiei României din tot atâtea meciuri disputate.

România participă la Mondialele de tineret cu opt sportivi, şase băieţi şi două fete.

Ninel Gheorghe (cat. 64 kg) este calificat direct în turul secund (şaisprezecimi) şi va boxa vineri 18 aprilie, cu învingătorul dintre turkmenul Şagrilbeg Paziev şi indianul Neeraj Parasar. Tot pe 18 aprilie va urca în ring Nicuşor Ciobanu (cat. 56 kg), pentru meciul din şaisprezecimile de finală cu iranianul Sajad Najafisararoudi.

Alexandru Ioniţă (cat. 46-49 kg) va lupta în turul secund (şaisprezecimi de finală) cu americanul Nico Fernandez, pe 19 aprilie. Arsen Mustafa (cat. 60 kg) îl va înfrunta în aceeaşi zi pe italianul Francesco Maietta, în şaisprezecimi. Paul Arădoaie (cat. 81 kg) va boxa cu americanul Sharif Rahman, sâmbătă 19 aprilie, în şaisprezecimile de finală (turul I).

Cristina Cosma (cat. 48-51 kg) o va înfrunta pe vietnameza Nguyen Thanh Thuy pe 17 aprilie, în şaisprezecimi (turul II), iar cealaltă reprezentantă a României, Angela Iordache (57-60 kg), o va întâlni, tot pe 17 aprilie, pe pugilista australiană Anne-Marie Louise Kelly, în şaisprezecimi (turul I).