Boris Johnson în spital cu simptome de infecţie cu virus Wuhan. Regina Marii Britanii transmite un mesaj televizat

Boris Johnson
Boris Johnson (Getty Images)

Prim-ministrul Marii Britanii, Boris Johnson, a fost internat cu „simptome persistente” de infecţie cu virus Wuhan duminică seara, măsura fiind descrisă drept „precauţie”, potrivit unui comunicat al Downing Street.

Johnson a fost internat la spital pentru a fi supus unor teste la sfatul medicului său, la zece zile după ce a dezvăluit că testele efectuate pentru virusul Wuhan au ieşit pozitive.

Luni nu a fost dată nicio actualizare în ceea ce priveşte starea sănătăţii sale.

"La sfatul medicului său, premierul a fost internat în această seară pentru teste", a declarat un purtător de cuvânt al Downing Street. "Este o măsură de precauţie, întrucât premierul continuă să prezinte simptome persistente de coronavirus la zece zile de la testare".

"Premierul mulţumeşte personalului NHS [Serviciul Naţional de Sănătate al UK] pentru toată munca lor incredibilă şi îndeamnă publicul să continue să urmeze sfaturile Guvernului de a rămâne acasă, de a proteja NHS şi de a salva vieţi", au adăugat ei.

Johnson a prezentat luni după-amiază o actualizare spunând că are "moralul ridicat", dar continuă să prezinte simptome.

Premierul va continua să conducă guvernul, deşi Dominic Raab, secretarul pentru Afaceri Externe, va putea prelua şefia cabinetului, în cazul în care Johnson devine incapabil.

Preşedintele Trump i-a urat însănătoşire grabnică.

"Vreau să exprim urări de bine din partea naţiunii noastre premierului Boris Johnson, care duce propria luptă cu virusul", a spus el aseară. "Toţi americanii se roagă pentru el. Este un prieten de-al meu. Este un domn şi un lider grozav şi, după cum ştiţi, a fost dus astăzi la spital, dar eu ... sper şi sunt sigur că va fi bine".

Prim-ministrul a fost văzut ultima oară în public, joi seară, la reşedinţa oficială din Downing Street nr. 10.

Partenera lui Johnson, Carrie Symonds, care este însărcinată, a anunţat, de asemenea, că are simptome de gripă.

Vestea spitalizării prim-ministrului a survenit în timp ce Regina Elisabeta a II-a s-a adresat naţiunii într-un discurs televizat extrem de încărcat de optimism.

Lăudând răspunsul angajaţilor din domeniul sănătăţii, ea a spus: "Ar trebui să ne alinăm cu gândul că, deşi mai avem o perioadă grea cu care ne vom confrunta, vor veni zile mai bune: vom fi din nou cu prietenii noştri; vom fi din nou cu familiile noastre; ne vom întâlni din nou".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe