Boris Johnson iese din cursa pentru funcţia de premier al Marii Britanii

Fostul primar al Londrei, Boris Johnson, şi-a anunţat astăzi decizia de a-şi retrage candidatura pentru şefia Partidului Conservator şi implicit pentru funcţia de premier al Marii Britanii.
Fostul primar al Londrei, Boris Johnson.
Fostul primar al Londrei, Boris Johnson. (Captură Foto)

Johnson a declarat joi că nu îi va succede premierului David Cameron, care şi-a anunţat demisia după ce britanicii au votat în urmă cu o săptămână ca Marea Britanie să iasă din Uniunea Europeană (Brexit).

Fostul primar, care a susţinut cu tărie Brexitul, a susţinut într-un discurs în Londra că “după ce m-am consultat cu colegii şi ţinând cont de circumstanţele din Parlament, am decis ca nu sunt persoana potrivită”, pentru asumarea responsabilităţii guvernării.

Johnson a declarat că Brexitul va fi o oportunitate pentru a “crede în noi şi în valorile ţării noastre”.

Anunţul său a avut loc după o încercare din partea secretarului pentru justiţie, Michael Gove, de a candida pentru funcţia de următor lider al Partidului Conservator şi premier.

Gove a precizat că va candida deoarece “Boris nu este persoana potrivită sau nu poate construi o echipă pentru sarcina pe care o avem în faţă”.

În acelaşi timp, secretarul britanic de Interne Theresa May, care s-a opus Brexitului, a anunţat că va candida la rândul ei la şefia Partidului Conservator pentru a readuce laolaltă Marea Britanie şi partidul de guvernământ divizat.

Secretarul Muncii şi Pensiilor, Stephen Crabb şi fostul ministru Liam Fox ar putea, de asemenea, să intre în cursa pentru funcţia de lider al conservatorilor, al cărui rezultat va fi anunţat în 9 septembrie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe