Boris Johnson: Am fi nebuni să îi lăsăm pe românii din Marea Britanie să plece înapoi în România

Marea Britanie nu se va închide după Brexit pentru "oamenii cu talent, ambiţie şi hotărâre", iar românii nu ar trebui să îşi facă griji, căci sunt consideraţi membri valoroşi ai societăţii, a declarat ministrul de Externe britanic.
Primarul Londrei, Boris Johnson.
Primarul Londrei, Boris Johnson. (Captură Foto)

Românii sunt membri extrem de valoroşi ai societăţii în Marea Britanie şi "nu ar trebui să fie deloc îngrijoraţi" în legătură cu situaţia lor după Brexit, a declarat marţi, ministrul britanic de Externe, Boris Johnson, aflat într-o scurtă vizită la Bucureşti, într-un interviu acordat Agerpres.

"Nu cred că ar trebui să fie deloc îngrijoraţi. Nu ar trebui să îşi facă griji, deoarece sunt membri extrem de valoroşi ai societăţii noastre. Îi iubim. Au o contribuţie uriaşă la economia Regatului Unit, la cultura britanică", a declarat Johnson.

"Am fost primar al Londrei. Când mergi prin Londra, vezi o mulţime de magazine româneşti, români care lucrează în toate domeniile. Credem că sunt jumătate de milion de români în Regatul Unit. Am fi nebuni să îi lăsăm să plece înapoi în România. Vrem să îi păstrăm, vrem să ne asigurăm că se simt în siguranţă şi că drepturile lor sunt protejate", a adăugat ministrul britanic de Externe.

Boris Johnson a mai precizat că Marea Britanie nu se va închide după Brexit pentru "oamenii cu talent, ambiţie şi hotărâre", dar că ea va fi cea care îşi va controla sistemul de imigraţie, nu Bruxellesul.

"După Brexit, vrem să protejăm drepturile românilor în Marea Britanie. Să garantăm aceste drepturi. Şi să ne asigurăm că sunt garantate de instanţele din Regatul Unit. Însă aceste instanţe vor putea, de asemenea, să fie atente la jurisprudenţă, la dreptul Curţii Europene de Justiţie. Obiectivul nostru este să ne asigurăm că cetăţenii români din Regatul Unit se simt în siguranţă", a adăugat el.
Interviul integral poate fi citit/urmărit aici.
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne