Bombonica Dragnea audiată la DNA în dosarul Dragnea-Brazilia

Fosta soţie a liderului PSD a dat marţi cu subsemnatul la DNA, fiind audiată ca martor într-unul din ultimele dosare ale lui Liviu Dragnea, dosar care i se trage acestuia de la investigaţiile Rise Project.
Justiţia
Justiţia (Captură web)

Fosta soţie a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodana, a fost audiată, marţi, la DNA în dosarul "Dragnea - Brazilia", dosar în care au fost extinse cercetările, după publicarea ultimei investigaţii a jurnaliştilor de la Rise Project.

Potrivit digi24.ro, Bombonica Prodana a dat o declaraţie în calitate de martor.

Reamintim că DNA a anunţat la finele săptămânii trecute că „o parte dintre aspectele conţinute în investigaţia jurnalistică publicată” de Rise Project fac obiectul unui dosar penal aflat pe rolul direcţiei. Potrivit comunicatului de presă al instituţiei, dosarul a fost constituit pe bază de sesizare din oficiu, procurorii dispunând în 19 februarie 2016 începerea urmăririi penale in rem pentru infracţiuni de corupţie şi asimilate corupţiei.

DNA a mai precizat că după începerea urmăririi penale au fost solicitate informaţii inclusiv de la autorităţile din Brazilia.

Astăzi, DNA a precizat că luni s-a sesizat din oficiu într-un nou dosar penal în care a fost începută urmărirea penală „in rem” pentru infracţiuni asimilate corupţiei, „în legătură cu alte aspecte” conţinute în investigaţia jurnalistică publicată joi de Rise Project. Respectiva investigaţie este bazată pe un document atribuit celebrului Doi ş'un sfert, document din care reiese că o grupare infracţională centrată în jurului lui Liviu Dragnea a fraudat fonduri europene şi guvernamentale.