Bolsonaro ar putea deschide în viitor o bază militară americană în Brazilia

Jair Bolsonaro
Jair Bolsonaro (Getty Images)

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a afirmat că este posibil ca Statele Unite să deschidă într-o bună zi o bază militară în ţara sud-americană, precizând că Brazilia este îngrijorată cu privire la legăturile Rusiei cu Venezuela, potrivit RFE/RL.

“În funcţie de ce se întâmplă în lume, poate ar trebui să discutăm despre [o bază americană] în viitor”, a declarat într-un interviu cu postul de televiziune SBT preşedintele de extremă dreapta, care a fost investit la 1 ianuarie 2019.

“În prezent, forţele armate americane, chineze şi ruseşti reuşesc să fie prezente în toată lumea fără baze”, a adăugat el.

Bolsonaro, care a precizat că este un fan al preşedintelui american Donald Trump, a mai declarat că susţine politica SUA cu privire la opoziţia împotriva “regimurilor autoritare” ale guvernelor de stânga din Venezuela, Cuba şi Nicaragua.

Bolsonaro a insistat că este “îngrijorat” de participarea forţei aeriene ruseşti la exerciţiul militar desfăşurat în Venezuela în decembrie 2018.

“Ştim care sunt intenţiile guvernului [preşedintelui venezuelan Nicolas] Maduro. Brazilia trebuie să fie îngrijorată în legătură cu acel eveniment”, a adăugat Bolsonaro.

În 10 decembrie 2018, Ministerul rus al Apărării a trimis două bombardiere strategice capabile nuclear în Venezuela într-o manifestare neobişnuită a forţei militare ruseşti în America de Sud.

Sosirea bombardierelor a avut loc la doar câteva zile după ce Maduro a vizitat Moscova, încercând să obţină suportul Kremlinului pentru ţara sa, a cărei economie este în haos şi este profund îndatorată Rusiei.

SUA a condamnat manevrele Rusiei la acea vreme.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe