Bogdan Diaconu: "PSD vrea să mă reducă la tăcere pe tema românilor din afara ţării!"

Bogdan Diaconu
Bogdan Diaconu (Epoch Times România)

Deputatul independent Bogdan Diaconu acuză că PSD-ul a cerut înlocuirea sa din Comisia pentru comunităţile de români din afara ţării, pentru a-l reduce la tăcere pe tema românilor din afara ţării.

"Am fost anunţat de această mutare tipică a PSD-ului de a ascunde mizeria sub preş a doua zi după ce am susţinut la Camera Deputaţilor o conferinţă de presă în care ceream Ministerului de Externe să repare răul făcut de documentarul anti-românesc din Marea Britanie (The Romanians are coming, difuzat de Channel 4 n.r.) şi după o serie de demersuri oficiale pentru oprirea campaniei denigratoare la adresa românilor din străinătate.", semnalează Bogdan Diaconu, într-un comunicat de presă remis Epoch Times.

Bogdan Diaconu, deputat independent şi preşedinte al Partidului România Unită (PRU) transmite PSD-ului mesajul că indiferent dacă mai este în Comisie sau nu, va continua să aibă atât instrumentele cât şi informaţiile necesare pentru a lua atitudine "cu privire la felul în care autorităţile române îşi bat joc de românii din afara graniţelor".

"Partidul România Unită are deja o reţea extinsă de filiale în afara ţării şi primesc în fiecare zi foarte multe date despre felul în care românii sunt trataţi cu dispreţ de către cei care sunt plătiţi să-i reprezinte.", scrie Diaconu.

Deputatul, unul dintre politicienii care au militat cel mai activ contra pretenţiilor la autonomie pentru aşa-zisul Ţinut Secuiesc emise de formaţiunile politice maghiare, mai promite că determinarea sa va fi cu atât mai mare cu cât a văzut că PSD a rămas la aceleaşi practici învechite "de a încerca să închidă gura celor care îi atrag atenţia că gestionează dezastruos interesele românilor."

"PSD nu a reuşit să mă reducă la tăcere nici în privinţa felului în care acţionează complice cu UDMR în atacarea intereselor naţionale ale României, nu va reuşi nici de această dată.", susţine Bogdan Diaconu.

Preşedintele PRU mai reaminteşte că a demisionat din PSD tocmai datorită politicii anti-româneşti a acestui partid şi arată că, faptul că PSD-ul a cerut ca el să fie scos din Comisie acum, după ce a acţionat pentru "trezirea din letargie a autorităţilor române cu privire la imaginea românilor aflaţi în afara graniţelor" şi nu când a demisionat din partid, este dovada faptului că aceştia vor "să pună obrocul pe felul în care îi ignoră pe românii din străinătate."

"Îi urez succes înlocuitorului meu de la Comisie, domnul Valentin Boboc, un reprezentant de seamă al PSD Teleorman (aşadar al lui Liviu Dragnea), a cărui experienţă în administraţia locală din Alexandria şi în instalaţiile oraşului îl recomandă puternic pentru a proteja PSD să ignore în continuare cele câteva milioane de români aflaţi în afara graniţelor ţării. Somn uşor, PSD, până la următoarele alegeri!" concluzionează deputatul PRU.

Reamintim că Bogdan Diaconu a cerut insistent Ministerului Afacerilor Externe să se implice în oprirea documentarului "The Romanians are coming" difuzat de postul de televiziune Channel 4, documentar considerat jignitor şi umilitor de către românii rezidenţi în Marea Britanie şi să protesteze oficial faţă de murdărirea publică a imaginii cetăţenilor români plecaţi din ţară.

Mai mult, de-a lungul timpului, Bogdan Diaconu a criticat lipsa de reacţie a guvernului Ponta faţă de pretenţiile de autonomie emise de liderii UDRM. De altfel, Diaconu şi-a explicat definit demisia din Partidul Social Democrat ca un protest faţă de prezenţa la guvernare, de jocul duplicitar al PSD-ului, pentru care susţinerea formaţiunii maghiare ar fi mai importantă decât stabilitatea, integritatea şi viitorul României.

„Am plecat din PSD din proprie convingere şi pentru că îmi respect principiile în care nu mai crede nimeni. Este adevărat că am încercat să conving PSD că se află pe un drum greşit (acelaşi pe care au mers, din păcate, şi ceilalţi care au condus ţara după 1989), dar UDMR a fost mai importantă. Voturile UDMR sunt, la această oră, mai presus de stabilitatea României, mai presus de integritatea teritorială şi mai presus de viitorul ţării noastre”, declara Diaconu după demisia din PSD.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.