Bogdan Chiriţoiu rămâne în fruntea Consiliului Concurenţei. Klaus Iohannis a semnat decretul de numire

Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei
Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei (Lavinia Savu / Epoch Times)

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul pentru numirea lui Bogdan Chiriţoiu în funcţia de preşedinte al Consiliului Concurenţei. În urma acestei numiri, Chiriţoiu va începe cel al doilea său mandat în fruntea instituţiei.

Tot astăzi, şeful statului a semnat şi decretul prin care Otilian Neagoe este numit în funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Concurenţei, de asemenea pentru un mandat de 5 ani.

În decursul zilei de joi, Klaus Iohannis a semnat şi decretul de promulgare a legii pentru aprobarea OUG 77/ 2014 privind procedurile naţionale în domeniul ajutorului de stat, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii concurenţei 21/1996.

OUG 77/2014 prevede unele măsuri pentru eficientizarea activităţii Consiliului Concurenţei, pentru asigurarea concordanţei între prevederile din Legea concurenţei şi cele din legislaţia specifică înalţilor funcţionari publici, relatează Agerpres.

Bogdan Chiriţoiu conduce Consiliul Concurenţei din anul 2009. Anterior, Chiriţoiu, posesor al unui doctorat în economiei şi a unui master în ştiinţe politice a fost, în intervalul 2005-2009, Consilier de Stat şi şef al delegaţiei României la Comitetul de Politice Economice al UE.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne