Bogdan Aurescu: "România nu este o ţintă a Rusiei"

Bogdan Aurescu
Bogdan Aurescu (Epoch Times România)

România nu este o ţintă a Rusiei căci, fiind membră NATO şi un atac împotriva ţării noastre ar însemna un atac la adresa NATO a declarat, sâmbătă, Ministrul de Externe Bogdan Aurescu, la Realitatea TV.

"Eu sunt convins că România nu este o ţintă a unor eventuale lovituri preventive ale Federaţiei Ruse pentru că asta ar însemna un atac împotriva unui aliat NATO", a ţinut să asigure Bogdan Aurescu.

Potrivit şefului diplomaţiei române, în contextul în care în jurul frontierelor estice şi sudice ale Europei există un lanţ de instabilitate, România trebuie să gestioneze situaţia împreună cu partenerii din UE şi NATO: "Pentru noi regiunea balcanică reprezintă curtea din spate pe care iarăşi trebuie s-o gestionăm împreună cu partenerii noştri din UE şi NATO cu foarte multă atenţie", a precizat ministrul.

"Este evident că această criză a fost începută de Rusia. Asta nu înseamnă că România nu-şi doreşte în mod principial o relaţie corectă şi normală cu Federaţia Rusă, este evident că pentru a reveni la o situaţie de normalitate este nevoie ca ceva să se schimbe în comportamentul Federaţiei Ruse faţă de comunitatea internaţională", a mai adăugat Aurescu.

Întrebat dacă, din analizele făcute la nivelul ministerului, în zona Transnistriei există pericolul de izbucnire a unui conflict, Aurescu a răspuns: "Nu cred că se pune problema unui conflict în orice caz de tipul celui din estul Ucrainei sau aşa cum a existat la începutul anilor 90; constatăm că există însă o serie de efecte ale situaţiei din Ucraina care se produc."

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne