Bodea: Corlăţean salvat pe moment de un pesedist fugit din sală. Lipsă de cvorum

Cererea de ridicare a imunităţii fostului ministru Titus Corlăţean - acuzat de abuz în serviciu în legătură cu organizarea alegerilor prezidenţiale în Diaspora - întâmpină noi piedici la Senat.
Titus Corlăţean
Titus Corlăţean (Epoch Times România)

Senatorul PSD Augustin Constantin Mitu a fugit de la şedinţa Biroului Permanent unde urma să fie discutată solicitarea DNA de începere a urmăririi penale în cazul fostului ministru de Externe Titus Corlăţean atunci când a văzut că prezenţa sa asigură cvorum, a declarat liberalul Cristian Bodea.

"Hal de şedinţă la Biroul Permanent al Senatului! Era şi vicepreşedintele Mitu (PSD) prin preajmă, dar, când a văzut că avem cvorum, a fugit. Ce-i aşa mare miza la Corlăţean, chiar nu înţeleg...", a scris, pe contul său de Facebook, senatorul PNL Cristian Bodea, chestor al Senatului.

În acest context, Biroul Permanent al Senatului a amânat din nou, tot din lipsă de cvorum, decizia pe marginea cererii DNA în cazul Corlăţean.

La şedinţa Biroul Permanent de săptămâna trecută, aceeaşi poveste. În sală ar fi trebuit să fie minim 7 membri, însă au fost prezenţi doar şase. Merită menţionat că lucrurile s-ar putea prelungi cu cel puţin o lună, căci în perioada campaniei electorale, senatorii au decis să aibă activitate în teritoriu şi nu au programate şedinţe de plen.

Reamintim că procurorii DNA i-au solicitat Procurorului General să sesizeze Senatul României pentru ridicarea imunităţii fostului ministru de Externe Titus Corlăţean, în vederea începerii urmăririi penale în dosarul Diaspora. În acest dosar au fost audiaţi, conform şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, ambasadori, şefi ai misiunilor diplomatice, precum şi şefi din cadrul MAE.

Potrivit DNA, Corlăţean, actualmente senator în Parlamentul României, la data faptelor ministru al Afacerilor Externe, este acuzat de abuz în serviciu, cu obţinerea de foloase necuvenite pentru altul şi împiedicarea exercitării drepturilor electorale.

DNA arată că, în contextul organizării alegerilor prezidenţiale din anul 2014, în calitate de ministru al Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, prin încălcarea procedurilor legale şi prin acte de dispoziţie, a organizat discreţionar secţiile de votare din străinătate, obţinând astfel un folos necuvenit pentru candidatul propus (Victor Ponta n.r.) şi susţinut de partidul din care făcea şi el parte (PSD).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne