Boc: Rog aplicarea fara exceptie a normelor legale privind focurile de artificii

Premierul Emil Boc a cerut, miercuri, prefectilor sa aplice fara exceptii normele legale in ceea ce priveste utilizarea focurilor de artificii in perioada Sarbatorilor, pentru a evita eventuale accidente, si sa colaboreze cu politia comunitara, pentru a preveni infractiunile in aceasta perioada.

El a aratat ca a observat o usoara crestere a numarului de infractiuni contra patrimoniului si a solicitat autoritatilor locale sa se asigure ca legea este aplicata riguros si fara exceptii.

"Am observat o usoara crestere a infractiunilor, a contraventiilor sau a aspectelor legate de proprietate si focuri de artificii. O usoara crestere a infractiunilor contra patrimoniului - am avut o analiza doar pe doua zile - specifica intotdeauna in perioada sarbatorilor, in general, si a problemelor legate de focurile de artificii. Rog aplicarea fara exceptie si cu rigoare a legii in tot ceea ce priveste legislatia cu privire la focurile de artificii, pentru ca ele sa nu conduca la tragedii, asa cum din nefericire am avut in ultimii ani", a spus Boc.

Premierul i-a atentionat totodata pe prefecti, intr-o videconferinta sustinuta la Guvern, ca pentru perioada urmatoare sunt anuntate caderi de zapada si fenomene meteorologice specifice anotimpului si le-a cerut sa fie pregatiti sa mentina situatia sub control, ca reprezentanti ai Guvernului in teritoriu.

Ministrul Internelor si Administratiei, Gabriel Oprea, prezent la videoconferinta, a cerut autoritatilor locale sa actualizeze planurile de interventie in caz de calamitati naturale, sa acumuleze stocuri de materiale antiderapante si de combustibil pentru utilajele de deszapezire, sa asigure furnizarea de apa calda si caldura in locuinte si sa desemneze un inlocuitor pentru perioada in care se vor afla in concediu.

Ministrul a precizat ca a avut, miercuri dimineata, o discutie cu reprezentantii Politiei, carora le-a solicitat sa elimine eventualele blocaje de circulatie auto, sa suplimenteze numarul de efective in statiunile turistice si alte locuri in care sunt petrecute Sarbatorile, precum si sa asigure fluidizarea traficului la vama.

Vor fi efectuate controale cu privire la respectarea masurilor de prevenire a incendiilor in discoteci, cinematografe, restaurante, hoteluri.

In aceasta perioada, pentru pastrarea ordinii si sigurantei publice, vor lucra 29.000 de politisti, 7.000 de jandarmi, 3.600 de politisti de frontiera si 1.200 de lucratori din structurile pentru situatii de urgenta

Oprea a aratat ca exista si posibilitatea introducerii unor restrictii de circulatie, in caz de necesitate.

Meteorologii anunta pentru zilele urmatoare scaderea temperaturilor atmosferice pana la minus 17-18 grade Celsius, in ziua de 27 decembrie, si ninsori in aversa sporadice, in special in zonele montane inalte.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne