Boc a dat lovitura: Clujul va putea accesa direct fonduri europene prin programul Europa Digitală

Emil Boc
Emil Boc (Emil Boc / Facebook)

Primarul Clujului, Emil Boc, a anunţat joi, pe pagina sa de socializare, după întâlnirea cu comisarul european Mariya Gabriel, că oraşul său va putea accesa direct de la Bruxelles fonduri europene în cadrul programului Europa Digitală.

"În întâlnirea bilaterală cu comisarul european responsabil pentru economie şi societate digitală, dna Mariya Gabriel, am discutat despre posibilitatea de atragere şi finanţare din fonduri europene a unor importante proiecte din domeniul inovării. Programul Europa Digitală ne va permite, în perioada 2021-2027 să atragem fonduri europene pentru dezvoltarea abilităţilor digitale, inteligenţă artificială, blockchain, securitate cibernetică şi pentru dezvoltarea ecosistemelor de inovare", a declarat Boc.

Edilul i-a prezentat comisarului european proiectul Cluj Innovation City, care se califică pentru finanţare în cadrul programului Digital Europe / Europa Digitală.

"În întrevedere am discutat, nu în ultimul rând, despre profilul Clujului, consacrat în Europa Centrală şi de Est ca hub de cercetare, dezvoltare, inovare şi IT. / Startup Europe Summit este organizat la Cluj-Napoca de Comisia Europeană în parteneriat cu MCSI şi Primăria Cluj-Napoca. Acest summit european are loc pentru prima dată în Romania şi face parte din calendarul manifestărilor organizate în contextul preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene", a precizat Boc.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne