Boala ce provoacă mai mult de jumătate din decesele bărbaţilor din România

.
. (Epoch Times România)

Mai mult de jumătate dintre decesele înregistrare în rândul bărbaţilor din România sunt cauzate de bolile cardiovasculare. Factori precum obezitatea, fumatul, hipertensiunea sau diabetul sunt consideraţi principala cauză a numărului crescător de decese. În cazul femeilor, obezitatea şi lipsa exerciţiilor fizice au fost principalele cauze ale decesului din cauza bolilor de inimă.

Conform celei de-a 4-a ediţii a Statisticii Bolilor Cardiovasculare în Europa 2012, bolile inimii şi ale sistemului circulator sunt cauza principală a decesului în Europa, reprezentând peste 4 milioane de decese în fiecare an. Există peste 1.9 milioane de decese în Uniunea Europeană, iar 43% dintre femei şi 36% dintre bărbaţi mor din cauza bolilor cardiovasculare. Rata deceselor este în general mai mare în Europa Centrală şi de Est decât în restul continentului. De exemplu, în 9 ţări, inclusiv România, bolile cardiovasculare sunt responsabile de o rată de deces în rândul bărbaţilor de aproximativ 50%, informează MediHelp Internaţional.

Statisticile arată că bolile cardiovasculare sunt principalul factor de deces şi în România. Populaţia masculină se confrunta cu un risc de deces semnificativ mai mare decât cea feminină. Conform raportului de evaluare a riscului cardiovascular, 2017 subiecţi, toţi bărbaţi, au avut un risc ridicat de deces din cauza bolilor cardiovasculare. Factori precum obezitatea, fumatul, hipertensiunea sau diabetul sunt consideraţi principala cauză a numărului crescător de decese. În cazul femeilor, obezitatea şi lipsa exerciţiilor fizice au fost principalele cauze ale decesului din cauza bolilor de inimă.

„Stilul de viaţă al oamenilor este ameninţat de lipsa informaţiilor, precum şi de atenţia scăzută pe care o acordă obiceiurilor zilnice. Asigurarea de sănătate ar putea fi un prim pas de făcut pentru liniştea sufletească. Unele pachete oferă programe de prevenţie, iar în cazul în care boala apare, ele acoperă de asemenea servicii medicale internaţionale, foarte specializate”a declarat Alida Coman, Coordonator de Marketing şi PR la MediHelp Internaţional.

Studii precum SEPHAR (studiu al factorilor de risc cardiovascular care evaluează relaţia dintre vârstă, gen, fumător/nefumător, tensiunea arterială şi nivelul colesterolului) arată că România este o ţară cu un risc cardiovascular foarte ridicat, printre cele mai ridicate în rândul ţărilor din Europa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne