BNR încearcă să calmeze apele după asaltul dat băncilor de Tudose

Nici o bancă din România nu are solvabilitatea sub pragul minim, indicatorul de lichiditate este de 250,5%, faţă de nivelul minim de 100%, în timp ce peste 99% dintre firme şi cetăţeni se încadrează în plafonul garantat, a reacţionat BNR la o serie de afirmaţii făcute de premierul Mihai Tudose pe această temă.
Mugur Isărescu
Mugur Isărescu (Epoch Times România)

După ce luni premierul Mihai Tudose a ieşit cu declaraţii hazardate, Banca Centrală a transmis o reacţie în 3 puncte, care îl contrazice pe premierul Mihai Tudose, relatează Hotnews.ro.

Prim-ministrul a declarat luni că se simte dator să spună românilor care sunt băncile cu pierderi, acolo existând pericolul ca românii să-şi piardă banii din depozite. Reacţia BNR nu a întârziat să apară, oficialii BNR arătând că toţi indicatorii sistemului bancar indică bănci care nu pun în pericol depozitele populaţiei.

Reamintim că, de circa o lună, a apărut o dispută între sistemul bancar pe de-o parte şi ministrul Finanţelor şi premier de cealaltă parte, tabăra din urmă ridicându-se împotriva băncilor care nu au făcut profit. De amintit în context faptul că primul ministru este consiliat pe probleme de fiscalitate, bănci şi pieţe de capital de către avocatul Gheorghe Piperea, cunoscut pentru poziţia sa dură împotriva sistemului bancar.

Pentru a citi în continuare articolul intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne