BMW: Ce noutăţi aduce primăvara 2013

BMW Seria 6 Cabrio
BMW Seria 6 Cabrio (BMW Group)

Datorită variantelor suplimentare de motoare şi sisteme de transmisie, gamei extinse de echipamente şi noilor dotări atractive BMW ConnectedDrive, BMW oferă începând din primăvara anului 2013 o gamă de modele şi mai diversă.

Iată care sunt, pe scurt, noutăţile primăverii 2013:

- Noi motoare entry-level şi vârf de gamă

- BMW xDrive pentru BMW Seria 3 Touring

- Sistemul inteligent de tracţiune integrală disponibil şi pentru alte modele BMW Seria 3 şi BMW Seria 6

- Clasificare standard EU6 pentru alte modele BMW Seria 1, BMW Seria 3, BMW X3 şi BMW Z4

- Lansarea noului BMW Z4

- Cel mai recent sistem de navigaţie Professional disponibil acum şi pentru BMW Seria 1, BMW Seria 6 şi BMW X3.

Motoare şi tracţiune de excepţie

Pentru BMW Seria 3 Touring, selecţia de motoare pe benzină disponibile va începe cu noua versiune entry-level BMW 316i Touring, care dezvoltă 100 kW/136 CP şi se încheie cu cea mai sportivă alternativă, BMW 335i Touring (225 kW/306 CP), şi el disponibil în premieră pe noul model.

BMW extinde portofoliul de motoare şi cu două variante diesel, printre care se va număra şi BMW 320d EfficientDynamics Edition Touring.

Apare pe piaţă - tot din primăvara acestui an - BMW Seria 3 Touring cu sistem inteligent de tracţiune integrală; iniţial, cinci versiuni ale modelului vor dispune de xDrive.

BMW îşi continuă astfel ofensiva în domeniul tracţiunii integrale; în total, alte şase variante xDrive vor fi adăugate gamei BMW Seria 3, în timp ce BMW Seria 6 va dispune de alte patru modele cu tracţiune integrală.

Va creşte şi numărul de modele care vor îndeplini standard normele EU6 privind emisiile - reguli care vor deveni obligatorii în septembrie 2014, iar încadrarea în această clasă de emisii este echivalentă cu o taxă pentru timbrul de mediu zero.

Pentru toate variantele BMW Seria 6, BMW X3 şi BMW Seria 1 în versiune hatchback cu cinci, respectiv cu trei uşi, noua generaţie a sistemului de navigaţie Professional va fi disponibilă ca opţiune.

Noul BMW Seria 3 Touring, încă patru variante de motorizare

Gama de motorizări a noului BMW Seria 3 Touring va fi extinsă din primăvara 2013 cu două motoare noi pe benzină şi tot atâtea versiuni diesel .

Printre acestea, noul BMW 320d EfficientDynamics Edition Touring oferă cea mai impresionantă combinaţie între plăcerea condusului şi economia de combustibil.

Motorul diesel cu patru cilindri al acestui model dezvoltă 120 kW/163 CP, iar eficienţa motorului şi tehnologia EfficientDynamics (disponibilă standard la gama BMW Seria 3) sunt completate de atribute pentru eficienţă, printre care şi aerodinamica optimizată.

Modelul BMW 320d EfficientDynamics Edition Touring este disponibil cu transmisie manuală cu şase trepte sau cu una automată cu opt rapoarte - indiferent de versiunea de cutie de viteze, consumul mediu este de 4,3 l/100 km în ciclul de testare EU, iar nivelul emisiilor CO2 este de 112 g/km.

Automobilul sprintează (0-100 km/h) în doar 8,3 secunde (transmisie automată - 8,2 secunde).

A doua variantă diesel nouă din gamă este BMW 325d Touring, dotat cu un motor diesel cu patru cilindri, echipat cu tehnologia BMW TwinPower Turbo cu sistem de supraalimentare în două etape, care dezvoltă 160 kW/218 CP şi produce un cuplu maxim de 450 Nm.

Modelul BMW 325d Touring sprintează de la 0 la 100 km/h în 6,9 secunde, iar consumul mediu mixt (ciclu EU) este de 5,1 l/100 km (emisii CO2: 134 g/km). Trebuie să ştiţi că această variantă suplimentară de motor va fi disponibilă simultan şi pentru noul BMW 325d Sedan.

Propulsat de un motor de 1,6 litri, cu patru cilindri, cu tehnologie BMW TwinPower Turbo, care dezvoltă 100 kW/136 CP, noul model entry-level pe benzină BMW 316i Touring atrage şi el atenţia în această pprimăvară.

În varianta standard standard, transmisia este manuală cu şase trepte, însî opţional este disponibilă şi o versiune automată cu opt rapoarte.

Modelul BMW 316i Touring accelerează de la 0 la 100 km/h în 9,4 secunde (transmisie automată: 9,3 secunde), iar consumul mediu mixt de combustibil (ciclu de testare EU) este de 5,9 l/100 km (transmisie manuală), respectiv de 6,2 l/100 km (transmisie automată).

În funcţie de tipul de pneuri cu care este echipat automobilul, nivelul emisiilor CO2 variază între 138 şi 143 g/km, .

BMW 335i Touring este cea mai sportivă variantă BMW Seria 3 Touring, fiind echipat cu vârful gamei de motorizări - motorul cu şase cilindri dispuşi în linie, cu tehnologie BMW TwinPower Turbo - care dezvoltă 225 kW/306 CP.

Sprintul 0-100 km/h este realizat în 5,5 secunde şi în doar 5,2 secunde în combinaţie cu transmisia automată cu opt trepte.

Consumul mediu mixt este de 8,1 l/100 km (transmisie automată - 7,6 l/100 km) şi la nivelul emisiilor CO2 - 189 g/km (transmisie automată - 177 g/km).

Ofensiva BMW xDrive, sistemul inteligent de tracţiune integrală

BMW 335i Touring poate fi comandat cu BMW xDrive încă de la lansare, dispune în echiparea standard de transmisie automată cu opt trepte şi va debuta alături de alte patru modele noi BMW Seria 3 Touring care beneficiază de sistemul inteligent de tracţiune integrală.

Dintre acestea, BMW 320i xDrive Touring (135 kW/184 CP) şi BMW 328i xDrive Touring (180 kW/245 CP) - modele cu motorizare pe benzină, cu patru cilindri - dar şi BMW 320d xDrive Touring (135 kW/184 CP), echipat cu motor diesel cu patru cilindri, au lansarea prevăzută pentru această primăvară.

În varianta standard, toate trei dispun de transmisie manuală cu şase trepte, iar opţional se poate comanda cutia de viteze automată cu opt rapoarte.

Printre noutăţile gamei de modele cu tracţiune integrală se numără şi BMW 330d xDrive ca versiune Touring şi Sedan, la care sistemul xDrive este combinat cu un motor diesel cu şase cilindri dispuşi în linie (190 kW/258 CP) şi cu transmisia automată cu opt trepte.

În total, gama BMW ajunge la 74 de modele datorită celor patru modele noi BMW Seria 6 cu xDrive.

Mai multe modele cu tracţiune integrală la BMW Seria 6

Şi numărul reprezentanţilor cu tracţiune integrală din gama BMW Seria 6 se va mări în primăvara acestui an cu noile apariţii BMW 640i xDrive Cabriolet, BMW 640i xDrive Coupé şi BMW 640i xDrive Gran Coupé - toate propulsate de un motor pe benzină, cu şase cilindri dispuşi în linie, care dezvoltă o putere maximă de 235 kW/320 hp - şi BMW 640d xDrive Gran Coupé, al cărui agregat diesel cu şase cilindri dispuşi în linie oferă o putere maximă de 230 kW/313 CP.

Toate aceste noi apariţii cu tracţiune integrală din gama BMW Seria 6 sunt echipate standard cu transmisie automată cu opt trepte.

Printr-o variaţie electronică a distribuţiei puterii motorului între puntea faţă şi cea spate, BMW xDrive îmbunătăţeşte tracţiunea, stabilitatea direcţională şi performanţele dinamice în viraje.

Portofoliul modelelor cu xDrive începe cu modelul compact BMW Seria 1 sau modelele BMW X şi se încheie cu sedanul de lux BMW Seria 7, iar în total, numărul total al modelelor BMW care beneficiază de acest sistem va ajunge la 74 începând din primăvara anului 2013. .

35 de modele BMW standard cu norme de emisii EU6

Inclusiv numărul de modele BMW care îndeplinesc standard normele EU6 este prevăzut să crească tot în primăvara anului 2013.

Modelele BMW 114i, BMW 116i şi BMW 118i - în versiuni cu cinci sau cu trei uşi - respectă acest standard care va intra în vigoare în 2014.

Această normă este îndeplinită în gama BMW Seria 3, de modelele BMW 316i, BMW 320i xDrive şi BMW 328i xDrive - ca variante Touring.

Din primăvara 2013 vor fi disponibile şi modelele BMW X3 xDrive20i şi BMW X3 xDrive28i, precum şi roadsterele BMW Z4 sDrive18i, BMW Z4 sDrive20i şi BMW Z4 sDrive28i, în echipare conform normelor EU6.

În total, numărul de modele BMW care îndeplinesc standardul Euro 6 va ajunge la 35.

Noul BMW Z4, gata de lansare

Cu tehnologii de ultimă oră BMW Z4 este pregătit pentru o lansare pe piaţă care să fie şi mai atractivă - prin dotări exterioare, detalii rafinate din interior, un nou pachet de echipamente şi o nouă variantă de motorizare entry-level.

Pentru caroserie, sunt disponibile trei culori noi precum şi noul pachet Design Pure Traction, iar la interior, tonurile de negru şi de portocaliu realizează un contrast coloristic apreciat.

Opţiunile de personalizare sunt reprezentate de noile jante din aliaj - 17, respectiv 18 ţoli -, dar şi de pachetul opţional M Sport.

BMW Z4 sDrive18i, viitor model entry-level, este propulsat de un motor de 2,0 litri, cu tehnologie BMW TwinPower Turbo, care dezvoltă 115 kW/156 CP şi care poate fi comandat şi cu o transmisie automată cu opt trepte.

Sistemul de navigaţie Professional

Acest sistem de ultimă generaţie este disponibil acum şi pentru BMW Seria 6, BMW X3 şi noul BMW Seria 1.

Datorită procesorului foarte puternic, cea mai nouă generaţie a sistemului de navigaţie Professional operează mai rapid.

Sistemul oferă funcţii suplimentare de afişare a traseului şi impresionează imediat prin graficele tridimensionale, de înaltă rezoluţie, pentru toate meniurile.

Din primăvara 2013, plăcerea condusului poate fi experimentată la toate modele BMW Seria 6, la noul BMW Seria 1 şi la BMW X3.

Pentru a găzdui muzica preferată de proprietar, hard discul sistemului de navigaţie Professional a fost extins la 20 de GB.

Şi uşurinţa de utilizare este o caracteristică a celei mai noi generaţii a sistemului de navigaţie Professional, astfel că bara de funcţii direct selectabile poate fi utilizată pentru schimbarea rapidă între două moduri de vizualizare a hărţii.

Posibilitatea de împărţire a ecranului îi permite conducătorului să vizualizeze în paralel o serie de informaţii, precum ghidarea în intersecţii sau informaţiile oferite de computerul de bord.

Prin intermediul computerului de bord, facilitatea de afişare a modelului urban 3D a fost extinsă şi oferă o imagine realistă şi în perspectivă a drumurilor şi a caselor, ceea ce ajută conducătorii să se orienteze şi mai bine, identificând principalele repere.

Modelele BMW Seria 6 vor dispune din primăvara 2013 şi de opţiunea unei afişări multifuncţionale a instrumentelor.

Ecranul liber programabil primeşte indicaţii de la modul Driving Experience Control care a fost selectat, iar pe monitor, informaţia este diferenţiată clar prin intermediul diferitelor grafice şi culori.

În modul COMFORT, afişajul cu tehnologie black panel prezintă o imagine clasică cu patru cadrane, iar în modul ECO PRO, turometrul se transformă într-un afişaj EfficientDynamics, care indică eficienţa conducătorului de-a lungul călătoriei.

Vitezometrul prezintă în modul SPORT viteza în formă digitală printr-o valoare mare, poziţionată central, iar treapta selectată este afişată în mijlocul turometrului.

Noul BMW Head-Up Display îşi va uni forţele cu funcţiile ConnectedDrive disponibile pentru BMW X3, începând din primăvara 2013.

Pentru proiectarea informaţiilor relevante pe parbriz în câmpul vizual al conducătorului, cea mai recentă generaţie a sistemului utilizează un întreg spectru de culori pentru afişarea graficelor şi simbolurilor, ceea ce face ca semnele de circulaţie - de exemplu - să fie descrise foarte realist.

Acest nou BMW Head-Up Display este disponibil pentru BMW X3 în combinaţie cu o altă dotare, panoul de instrumente cu funcţii extinse.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport