Blejnar l-a reclamat la CSM pe procurorul din cazul ”Motorina”

Balanta Justitiei
Balanta Justitiei (photos.com)

Sorin Blejnar, fostul şef al ANAF a precizat miercuri, la ieşirea din Tribunalul Braşov, unde era programat primul termen în dosarul "Motorina", că l-a reclamat la CSM pe procurorul de caz Marian Drilea, copilot al lui Ponta, deoarece acesta are o problemă personală cu el şi face abuz de autoritatea sa.

Miercuri a fost programat, la Tribunalul Braşov, primul termen din dosarul "Motorina", în care Sorin Blejnar şi alţi 16 inculpaţi au fost trimişi în judecată de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Braşov pentru constituire sau sprijinire de grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi spălare de bani. Paguba produsă a fost evaluată, până în prezent, la aproape 22 de milioane de lei.

Instanţa a hotărât însă amânarea judecării cauzei, următorul termen fiind data de 6 noiembrie, pentru îndeplinirea unor proceduri de către inculpaţi.

La ieşirea de la instanţă, Sorin Blejnar le-a precizat jurnaliştilor că este nevinovat şi ca la următorul termen de judecată va prezenta "toate elementele" care să demonstreze că nu a avut niciun fel de implicare în acest caz.

"Nu am avut niciun fel de implicare, nici măcar nu am numit vreun membru al acelei comisii de autorizare a firmelor implicate. Domnul procuror (procurorul DIICOT Marian Drilea -n.r.) ar fi trebui să aibă bunăvoinţa în acest dosar să cheme la audieri nişte martori ai acelei comisii să vadă dacă şi-au făcut sau nu treaba. Sigur, s-a plecat cu o idee preconcepută - Blejnar, vinovatul de serviciu, dar lucrurile se vor clarifica", a menţionat Sorin Blejnar.

Întrebat dacă a avut vreo conexiune cu firmele implicate în dosarul respectiv, acesta a răspuns că nu cunoaşte pe nimeni din acele firme şi că, din contră, în 2010, când a fost solicitat de procurorul de caz să le acorde sprijin investigatorilor a făcut acest lucru.

"Am blocat drumurile ţării cu Garda Financiară şi cu Poliţia ca să caute ei nu ştiu ce camioane cu motorină şi benzină", a ţinut să precizeze fostul şef al ANAF.

Sorin Blejnar l-a acuzat pe procurorul de caz de abuz de autoritate şi a anunţat că a făcut o plângere la Consiliu Superior al Magistraturii (CSM) împotriva acestuia, în care a prezentat elementele necesare care să îi susţină ideea că procurorul are o problemă personală cu el.

"Cunoaşteţi cu toţii conflictul meu de notorietate cu Victor Ponta şi aţi văzut că datele sunt publice pe site-urile de specialitate. O să vedeţi că din 2007 până în 2011 acest procuror a participat, în calitate de copilot, la curse din campionatele de raliuri. Poate încearcă să dobândească notorietate", a susţinut Sorin Blejnar.

Sorin Blejnar a mai relatat că procurorul Marian Drilea ar fi încercat în 2009, când el era încă şef al ANAF, să obţină un post de director adjunct la Vama Braşov.

"Nu l-am acceptat pentru că era cercetat penal, dar eu am încredere că instanţele sunt corecte, ceea ce nu cred despre acest procuror de caz. Cred că procurorii din România sunt cinstiţi, dar mai sunt şi excepţii", a concluzionat Blejnar.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne