Blaga: Ponta minte de dimineaţă până seara. Măsurile luate de el au adus ţara în recesiune

Vasile Blaga, preşedinte PDL
Vasile Blaga, preşedinte PDL (Epoch Times România)

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a precizat, luni, că premierul Victor Ponta nu vrea să îşi asume responsabilitatea pentru intrarea ţării în recesiune şi inventează felurite minciuni.

„Măsurile luate de el în cei doi ani de guvernare au dus România din nou în recesiune. Cele 36 de taxe noi, în special taxa pe stâlp şi creşterea accizei la combustibil, ne-au dus în situaţia în care suntem. Ponta minte de dimineaţă până seara. Dimineaţă spune că nu mai mergem cu 130 la oră şi mergem cu 100, iar dându-şi seama seara că a sărit gardul, ne spune că nu i se datorează lui recesiunea, ci că, vezi Doamne, din nou o minciună, spaţiul euro este în recesiune”, a afirmat Blaga.

Liderul PDL susţine că Ponta nu se grăbeşte cu adoptarea legii privind reducerea CAS-ului pentru că este speriat de scăderea încasărilor pe primele şase luni.

Blaga este de părere că premierul are resursele necesare pentru a putea compensa lipsa de intrări prin reducerea CAS, crescând încasările la bugetul de stat. Acesta ar trebui „să se lupte cu toate instituţiile statului, cu Ministerul de Finanţe, cu ANAF, pentru creşterea gradului de colectare şi pentru reducerea evaziunii fiscale care a atins cote alarmante”, a explicat preşedintele democrat-liberalilor.

„De altfel, recesiune înseamnă viaţă mai grea pentru români. Şi asta o spune din nou Eurostatul. Preţurile au crescut cel mai mult în UE, în România. Pe lângă faptul că avem cea mai mare scădere economică, cea mai mare scădere a PIB de 1%”, a mai declarat Vasile Blaga.